Рецидивист от Разложко влиза за 34 месеца в затвораза кражба

...
Рецидивист от Разложко влиза за 34 месеца в затвораза кражба
Коментари Харесай

Рецидивист от Разложко ще търка нара 34 месеца за кражба от търговски обект в Дупница

Рецидивист от Разложко влиза за 34 месеца в затвораза кражба от търговски обект в Дупница. Районен съд – Дупницаналожи наказание„ отнемане от независимост “ за период от 2 години и 10 месеца, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване, във връзка с обвиняем, който се призна за отговорен в кражба на два мобилни телефона от търговски обект на ЖП гарата в гр. Дупница. Пострадалата съобщи пред съда:

„ Заявявам, че двата телефона са ми върнати и вредата ми е възобновена. Нямам искания към подсъдимия и не правя възражение същия да подписа съглашение с прокурора. “. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната. Подсъдимият Г. М. / на 40 година, от Община Разлог / се признава за отговорен, за това, че. На 09.03.2024 година към 21.53 часа, на ЖП гара – гр. Дупница, от павилион, стопанисван от комерсиално сдружение, е лишил непознати движими движимости.

А точно: 1 брой мобилен телефон марка „ Н… “ на стойност от 50.00 лв. и един брой мобилен телефон марка „ А… “ на стойност от 10.00 лв.. От владението на Ю. Ш., без нейно единодушие. С желание незаконно да ги присвои. Деянието е осъществено, посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцела. Счупил е два прозореца и е изкъртил железна решетка на павилиона. Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

С присъда на районен съд – Кюстендил, по дело от 2020 година, за кражба от парцел в село Лиляч. Тогава му е наложено наказване в размер на 2 години „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим. Като от изтърпяване на наказването не е изминал петгодишният период по член 30, алинея 1 от Наказателен кодекс. Определението на районен съд – Дупница, с което на подсъдимия Г. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години и 10 месеца е дефинитивно.

Съдът удостовери взетата във връзка с подсъдимия мярка за неотклонение

„ Задържане под стража “ от 15.03.2024 година, до привеждане на наказването в действие. От наказването ще бъде приспаднато времето през което Г. М. е бил с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Както и задържанията му по Наказателно-процесуален кодекс, а точно: за период от 72 часа. Рецидивист от разложко за 34 месеца зад решетките за кражба от търговски обект в Дупница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР