По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване

...
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване
Коментари Харесай

Община Бургас извършва мащабно почистване на речни корита и дерета

По предписание на кмета Димитър Николов се прави огромно разчистване на речни корита и дерета от наноси, насъбрани по време на интензивните превалявания през този месец.

Работата стартира директно след нормализиране на ситуацията и обхвана всички реки и дерета на територията на общината. Работни групи със профилирана техника отстраниха огромно количество наноси, паднали дървета, и друга растителност, които съществено биха попречили оттичането на придошли води при нови превалявания. Почистване обхвана региона на село Димчево и кв. " Горно Езерово ".

Екип и техника на районен съд ПБЗН - Бургас почистиха устието на река Маринка при вливането ѝ в Черно море. В момента продължава машинното и ръчното разчистване на коритата на реките Отманлийска и Изворска.

Екипи на сметопочистващата компания " Нелсен непорочност " са обработили региона при дерето в квартал " Долно Езерово ". Премахнати са насъбрани боклуци, почистени са решетките към дерето, с цел да може дъждовната вода да се оттича безпроблемно. Почистване е осъществено и на канала в региона на мол " Плаза ".

Дейностите ще продължат до премахването на затлачванията с кал, клони и елементи от дървета, които пречат за естествения воден поток на реките и деретата.

Мерките са част от програмата на Общината за ограничение на следствията при значителни превалявания и наводнения. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР