По-рано тази година в Русия бе представен т. нар. руски

...
По-рано тази година в Русия бе представен т. нар. руски
Коментари Харесай

Слаб интерес към руския смартфон AYYA T1, дори в Русия

По-рано тази година в Русия бе показан така наречен съветски смарт телефон, носещ името AYYA T1 и основан от Ростех. Оказва се обаче, през първото тримесечие на 2022 година са продадени по-малко от 400 бройки, като интервюираните от изданието търговци на дребно означават, че продажбите на устройството въпреки всичко са почнали да " демонстрират динамичност " от март насам.

AYYA T1 се купува най-често от консуматори в Москва, Татарстан, Санкт Петербург и Свердловска област, отбелязва Озон. M.Video-Eldorado дефинира смарт телефона като нишов и ориентиран към съответна публика, която се грижи за сигурността на персоналните данни, или към корпоративния бранш.

Руският смарт телефон се появи на пазара през октомври 2021 година Той работи с чипсет MediaTek Helio P70 и операционна система Android 11. В комерсиалните вериги цената му варира от 16 000 до 25 000 рубли. В момента устройството се преоборудва с съветски процесори и операционна система Aurora, като цената на бъдещия вид не е конкретизирана - твърди се, че тя ще зависи от съответния пакет, контрактуван с клиента.

Проектът AYYA не е единственият опит за стартиране на локален смарт телефон на съветския пазар. YotaPhone от Yota Devices е пуснат на пазара през 2013 година Но този план се оказа несполучлив и беше продаден на китайски вложители, а през 2017 година създаването на смарт телефона беше изцяло прекъсната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР