По-ранното доставяне на ракетни системи HIMARS би позволило да се

...
По-ранното доставяне на ракетни системи HIMARS би позволило да се
Коментари Харесай

Полският посланик в Киев: Трагедията в Мариупол нямаше да се случи, ако Украйна по-рано беше получила HIMARS

По-ранното снабдяване на ракетни системи HIMARS би разрешило да се предотврати злополуката в Мариупол - Украйна щеше да има средство за нанасяне на удари против вражеските групировки в региона на града. Такава позиция изрази посланикът на Полша в Киев - Бартош Чихоцки, в изявление за изданието Polska Times.

" Ние прелестно разбираме, че в случай че HIMARS бяха стигнали до Украйна, мариуполската покруса можеше да не се случи. Украинците просто стояха на 100 километра от този град, разделяше ги равнинна околност, не можеха да реалокират фронтовата линия и бяха принудени да следят нещастието на своите приятели. " — декларира Чихоцки.

Посланикът показва убеденост в успеха на Украйна, в случай че западната помощ продължи. Сега въпросът е какъв брой време ще е нужно за това, какъв брой жертви ще бъдат дадени и какъв ще е мащабът на разрушенията.

" Ние би трябвало да се запитаме дали ще следим по какъв начин Украйна кърви и в последна сметка побеждава, а след това се възвръща с десетилетия, което също ще докара до продължителна неустойчивост край нашите граници. Или в този момент ще поставим още повече старания, ще ускорим тази победа и като резултат ще съкратим интервала на възобновяване. " — прибавя Чихоцки.

Той отбелязва, че до момента нито една страна от НАТО не е получавала такава помощ, както Украйна, въпреки че тя не е членка на Алианса. Става дума за количеството на предоставената бойна техника и образованието на бойците.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР