По принцип Twitter позволява на потребителите да изтриват директните съобщения

...
По принцип Twitter позволява на потребителите да изтриват директните съобщения
Коментари Харесай

Twitter трие, но не забравя: Изтритите съобщения се пазят с години

По принцип Twitter разрешава на потребителите да изтриват директните известия от своята страна на диалога, до момента в който вашият събеседник може да резервира копие от тях, в случай че не реши също да ги изтрие. Оказва се обаче, че тези изтрити известия в действителност не изчезват въобще, сигнализира експерт по киберсигурност.

Според Каран Сайни, макар че изважда надпис, че известието е изтрито, Twitter продължава да съхранява всички тези известия даже години по-късно. Потребителите могат да получат достъп до тях, когато смъкват архивираните данни от своя Twitter акаунт. Дори известия изпратени от и до към този момент изтрити или баннати сметки са към момента налични.

Сам по себе си това не е толкоз сериозен бъг (ако изобщо приказваме за такъв) – данните могат да бъдат видени единствено от индивида, изпратил или получил известията, само че фактът, че Twitter не трие известия, когато сякаш споделя, че го прави, не приказва добре за компанията. Социалната мрежа най-малко признава казуса и дава обещание, че ще го изследва без да дава гаранция, че нещо ще се промени.

Ако не друго, то това ни напомня още веднъж, че в интернет нищо не е изцяло изчезнало или прикрито, даже и когато компания споделя, че го е изтрила. /hicomm.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР