По принцип свекървата е една странна жена, която не може

...
По принцип свекървата е една странна жена, която не може
Коментари Харесай

Ето как да бъдете перфектната снаха: Тези 6 фрази ще разтопят всяка свекърва

По принцип свекървата е една странна жена, която не може да бъде обичана просто по този начин. Или най-малко по този начин наподобява в очите на доста снахи.

Ако свекървата е блага и отзивчива, тогава връзките вървят безпрепятствено от единствено себе си. Ами в случай че е противоположното? Не е ли допустимо да поставим старания и да ѝ покажем, че желаеме положителни връзки, а не кавги? Тук психолози са събрали думите, които малко хора ще оставят безразлични. Защото тя – свекървата, го заслужава. Опитайте се да кажете:

" Извадих огромен шанс с теб "

Повярвайте - няма човек, който да не има някакви гении и позитивни качества. Зависи по какъв начин ще погледнете на свекървата си. Дори зад откровената ѝ груба интервенция в живота ви стои нейното предпочитание да помогне и да бъде потребна. Разбира се, не виждаме това, тъй като желаеме да живеем без значение. Но на вятъра. Човек постоянно чака утвърждение и се ядосва, когато не го получи и изключително когато се старае. Подчертавайте какво може да направи вашата свекърва за вас. Може би рецепта за вкусни пайове или потребни домашен препоръки. Дори безразличието и нежеланието ѝ да взема внуците още веднъж може да се огледа по друг метод - това е тъкмо тази независимост, която и на вас ви е дадена, с цел да отглеждате децата си сами.

 майка, деца

" Разбирам те прелестно "

Лесно е да схванеш възрастен човек, който е уединен. Или майка, която оставя сина си в несъответствуващи ръце и се тревожи дали ще бъде добре обгрижван. Или жена от остарялата школа, която мъчно привиква със актуалните правила за развъждане на деца. Никога не знаете защо се тревожи един сензитивен възрастен човек. Ако обърнете внимание на това, което виждате и разпознаете същността му, мостът сред тази пропаст сред вас ще бъде трансфериран. Това е добра основа за бъдещо създаване на положителни взаимоотношения.

" Покажи ми по какъв начин "

Просто не се опасявайте, че вашите граници ще бъдат нарушени. Станете свекърва или тъща и ще разберете по какъв начин ще желаете да предадете насъбрания си опит, тъй като в действителност ще имате доста подобен. Да се възползвате или не е ваше право. Може би желаете да извършите корекции в процеса на гладене на ризи или може би можете сами да научите потребни трикчета. Нашите майки са видели доста: за какво да търсите видеото в Гугъл, в случай че има стопанка с десетилетия опит на разположение?

 жена

" За нас е значимо да си здрава "

Нека не се караме и нервничим. Защо да напрягате възрастен човек с доказателства за своята непорочност? Вече знаете доста добре какво да вършиме. А свекървата е по-добре да си почине и да не си натрапва неразбирателства в главата. Благодарете от сърце за помощта ѝ, за съвета или даже рецензията, само че подчертайте, че доста цените нейното успокоение и наличие до вас. Не забравяйте – идва миг, когато възрастните се нуждаят от наша грижа.

" Ти си прелестна баба "

Бабите са някак мощно привързани към внуците си, въпреки че от време на време се уморяват от тях, както всички живи хора. Всички баби са еднообразно потребни за вас и за вашите деца, просто тъй като ги има. Те играят разнообразни функции, само че постоянно си остават ваш постоянен тил. Зад тях стоят както генетиката на децата ви, по този начин и техните пристрастености. Това е в допълнение към обстоятелството, че те поддържат връзка с внуците си, дават им топлота, дарове и изненади. Бабите умеят да пазят детските секрети и знаят игри, които вие не знаете. Като за множеството деца вашата свекърва ще значи доста за тях.

" Благодаря за сина ти "

На нито една майка не е належащо да се изяснява, че не може да отгледа читаво дете, без да влага цялата си мощ и душа в него. Свекървата също се е пробвала да накара брачна половинка ви да израсне заслужен човек и добър брачен партньор. И вие сте го избрали, тъй като тя го е отгледала. Това е неоспорим факт - децата са неразривно свързани с майка си и вечно. Всички дефекти на характера му са нейна неточност, само че и всички плюсове несъмнено са нейна заслуга. Но кой споделя " благодаря " на майката за детето ѝ? Рядко – и е обидно, и незаслужено.

Усетете нейния принос за вашето персонално благополучие – може би ще я видите с други очи. И апропо, обръщението към нея с „ майко ” в действителност не е наложително. Тези правила са се трансформирали от дълго време, само че уважението може да се покаже по безчет други способи.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР