По примера на много европейски страни и в България се

...
По примера на много европейски страни и в България се
Коментари Харесай

Лоша новина за шофьорите. Ето какво искат да забранят


По образеца на доста европейски страни и в България се обмисля да се забрани потреблението на Waze - едно от най-популярните мобилни приложения, което с изключение на за навигация служи и за предизвестия за камери по пътя, съществуването на полиция, трудности, произшествия, животни и така нататък Данните идват от самите консуматори, които отбилязват на картата другите обстановки и по този начин предизвестяват останалите участници в придвижването, оповестява уеб сайтът autonews.bg.

В Германия също е неразрешено потреблението на приложения за смарт телефон или навигация, както и на специфични устройства за разкриване на камери и радари на полицията. Нарушителите се глобяват със 75 евро, само че глобата съвсем не се ползва.Според последното проучване най-малко половината от водачите в Германия употребяват приложения, които засичат камери и радари. 27 % от запитаните употребяват приложения за смарт телефон, а 14 % антирадар. 13 % от вадичите пък разчитат на съответната функционалност в навигационната система на самата кола. 89 % от запитаните признават, че употребяват приложение или устройство, с цел да се осведомят за местоположението на камери за скорост.
-->
Френското държавно управление пък забрани някои функционалности на мобилните приложения. За задачата се стопират избрани известия за даден интервал от време (няколко часа), в който се организират полицейски акции за водачи използвали опиати и алкохол. Белгия също към този момент обмисля да се причисли към Франция, като наложи сходни ограничавания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР