По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда

...
По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда
Коментари Харесай

Над 450 000 души протестираха през уикенда срещу крайната десница в Германия

По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда към половин милион души са показали против десния екстремизъм в цяла Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството приказва за 457 000 души на 128 събития. Поради неналичието на данни от провинциите Хамбург, Мекленбург - Предна Померания и Саарланд това е предварителна численост, акцентира представител.

По данни на полицията в събота повече от 150 000 души са се събрали пред постройката на Райхстага в Берлин, където се обитава долната камара на немския парламент, с цел да показват в поддръжка на демокрацията и толерантността. Организаторът говореше за 300 000 участници.

Министерството на вътрешните работи постоянно базира данните си на полицейски оценки.

Улични митинги се организираха в разнообразни по величина градове в цяла Германия след информация, оповестен на 10 януари от групата на проверяващите публицисти „ Коректив “.

Информацията разкри детайлности за среща през ноември сред радикални десни и обособени политици от партията " Алтернатива за Германия " (AзГ), на която са били разисквани проекти за експулсиране на милиони хора с имигрантски генезис.

На срещата е обсъждано по какъв начин да се накарат огромен брой чужденци - в това число търсещи леговище, по този начин наречените от групата " неасимилирани жители " и имигранти с немски паспорти - да изоставен страната, даже и с напън.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР