По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ с 14 млн.лв.

...
По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ с 14 млн.лв.
Коментари Харесай

По предложение на „Възраждане“ парламентът увеличи средствата за скъпоструващо лечение на болни деца

По предложение на парламентарната група на „ Възраждане “ с 14 млн.лв. бяха увеличени средствата за скъпоструващо лекуване и трансплантации на заболели деца в чужбина.

„ Само преди дни имаше кутия за събиране на средства тук в Народното събрание. Сумата беше 200 000 лева за лекуване на дете. Крайно време е да се погрижим за българските деца. Събирането на капачки и стартирането на DMS-и са чудесна гражданска самодейност, само че не е държавнически метод. “, разясняват от „ Възраждане “.

Отново по предложение на политическата организация беше признато и решение за увеличение на заплатите на чиновниците на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„ От години заплатите в институцията не са увеличавани и поради високата инфлация това беше необходимо. Предложихме нарастване от 2 100 000 лева от 1 юли, защото постигнахме сделка със синдикатите, че тези пари ще бъдат задоволителни, с цел да се усилят до края на годината с 10% заплатите на администрацията на НЗОК. “ разясниха от „ Възраждане “.

Малко по-рано денем беше утвърдено и нарастването на пенсиите, което беше подкрепено от „ Възраждане “ и на първо, и на второ четене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР