По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов общината

...
По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов общината
Коментари Харесай

Община Благоевград отпуска 60 000 лева за ДТ „Никола Вапцаров“

По предложение на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов общината ще отпусне 60 хиляди лв. за трагичния спектакъл " Никола Вапцаров ". Предложението бе гласувано на извършеното през днешния ден постоянно съвещание на общинския съвет в Благоевград. Средствата са планувани в бюджета за 2019 година и ще бъдат ориентирани за подготовка на репертоарната стратегия във връзка юбилейния 100-годишен креативен сезон на театъра.

държавна такса „ Никола Вапцаров “ е основан през 1919 година и тази година чества 100-годишен празник. Акцент в репертоара му по този мотив ще бъдат типичен творби, прегледани по нов съвременен метод и употребявайки средствата на актуалния спектакъл.

Сред заглавията в програмата са „ Портретът на Дориан Грей “ по Оскар Уайлд “, „ Под манастирската лоза “ по Елин Пелин, „ Емигранти “ от Славомир Мрожек, „ Летящата принцеса “ по Джордж Макдоналд, „ Евангелие съгласно Никола “ – авторски театър на Ставри Каранфилов за живота и творчеството на Никола Вапцаров.

държавна такса „ Никола Вапцаров “ планува и съпътстваща стратегия, която включва проявление на сцената на известни представления от историята на театъра, галерия на плакети, костюми, основаване на летопис.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР