По правило хората постоянно търсят контакт помежду си; в края

...
По правило хората постоянно търсят контакт помежду си; в края
Коментари Харесай

Ето какво се случва с нас, ако се изолираме от света за един ден

По предписание хората непрекъснато търсят контакт посред си; в края на краищата сме обществени същества и общуването е значимо за нас. В естествения случай беседваме с сътрудници в работата, постоянно контактуваме с другари и близки, рано или късно заживяваме с сътрудник и може би сътворяваме поколение. Но какво ще се случи, в случай че прекъснем напълно връзката с близките за един ден? Как ще реагира организмът ни, когато липсва допир с други хора? Ето някои забавни обстоятелства.

1. Умствено проветряване

Цял ден без каквито и да било обществени връзки – множеството от нас биха приели това като съществено предизвикателство. Но в действителност сходен опит може да се окаже изненадващо ободрителен – най-много за мозъка. Няма да бъдете непрестанно заливани с информация за други хора и ще можете да се фокусирате върху напълно разнообразни неща. Следователно в случай че за един ден се концентрирате единствено върху себе си, ще проветрите надеждно мозъка си.

  2. По-силна нервност

Който е прекарал 24 часа самичък, заобикаляйки всевъзможни обществени контакти, евентуално е забелязал, че става по-чувствителен и раздразним. Внезапната непосредственост с други хора може бързо да го изнерви, предизвиквайки груба реакция. Ако демонстрирате постоянно сходно държание, най-вероятно имате потребност от повече контакти и по-голяма обществена интеграция.

3. Стимулиране на творчеството

Когато поддържате връзка с други хора, мозъкът ви е ангажиран с разнообразни тематики и, несъмнено, сте по-ангажирани със заобикалящата ви среда. Но в случай че прекарате  малко време сами, заети само със себе си, по-късно ще съумеете да се концентрирате по-лесно върху дилемите си и ще станете по-креативни и работоспособни, считат специалистите. Следователно в случай че ви се случи да блокирате в службата, общественият детокс може да направи за вас чудеса.

4. Неувереност

Въпреки това не трябва да оставате дълго сами. Изследванията демонстрират, че с времето обществената изолираност прави хората неуверени и намалява самочувствието им. Те се затварят от ден на ден и стават единаци. Ето за какво никой не трябва да прекъсва обществените си контакти за повече от един ден.

5. Вземане на решения

Когато човек остане уединено със себе си, може да се вслуша в интуицията и в личните си мисли. Ако да вземем за пример ви следва да вземете значимо решение, доста е значимо да се усамотите и да се допитате до вътрешния си глас. Само по този начин ще можете да помислите на мира, без да се влияете от непознатото мнение.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР