По повод запитване от журналисти от Районна прокуратура – Пловдив

...
По повод запитване от журналисти от Районна прокуратура – Пловдив
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на полицая, наръгал фен на Локо

По мотив питане от публицисти от Районна прокуратура – Пловдив уведомяват, че на 12 юни 2020 година, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив е съставил разпореждане за привличане в качеството на обвинен по отношение на А.Д., на 29 година, във връзка със събрани доказателства по досъдебно произвеждане за това, че на 25.05.2020 година, в гр. Пловдив, по хулигански подбуди е предизвикал на К. К., на 17 година, лека телесна щета, изразяваща се в порезна рана в региона на лицето и ръката, които са довели до разстройство на здравето, отвън случаите на член 128 и член 129 от Наказателен кодекс – закононарушение по член 131 алинея 1, т. 12 вр. с член 130 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Разследването е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив.

Предстои на А.Д. да му бъде предявено формираното разпореждане за привличане на обвинен и да се организира разпит в това качество, като за задачата се спазят плануваните периоди в Наказателно-процесуалния кодекс за образуване на неговата отбрана.

На 25 май 2020 година, пред заведение в гр. Пловдив, е зародил скандал сред две компании. В едната от тях били десетина последователи на футболен тим в града, а в другата жители, измежду които имало и двама полицейски чиновници. Постановлението за привличане към наказателна отговорност е по отношение на единия от тях – А.Д. Полицейските чиновници не са били на работа и не изпълнявали служебни отговорности. Първоначално сред двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа кавга. При абсурда е потърпевш К.К., на 17 година, който е бил в компанията на футболните последователи. Установено е, че на К.К. е била породена телесна щета, изразяваща се в порезна рана в региона на лицето и ръката. Извършват се процесуално –следствени дейности по досъдебното произвеждане. Срокът за привършване на следствието е двумесечен.
efbet Лига 27 кръг, събота 20 юни  Локомотив (Пловдив) 21:00предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР