По повод тиражираната информация, че в УМБАЛ Александровска“ се извършва

...
По повод тиражираната информация, че в УМБАЛ Александровска“ се извършва
Коментари Харесай

УМБАЛ „Александровска“: Към настоящия момент няма съкратени лекари



По мотив тиражираната информация, че в УМБАЛ „ Александровска “ се прави всеобщо редуциране на лекари, заявяваме, че тя е спекулативна и не дава отговор на истината, нито управлението на лечебното заведение има сходни планове.  С решение на Съвета на шефовете, отразено в Протокол №2 от 14.09.2021г., в болницата  са подхванати структурни промени като част от проекта за финансово излекуване и стабилизиране на комерсиалното сдружение. Това показват от лечебното заведение до медиите.

Съгласно измененията - Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лекуване са обединени в Клиника по нефрология , трансплантация и диализно лекуване, заради подобие или повтаряне на действия.

Клиниката по  обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника  по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия.

Предстои да се разгласят състезания за началниците на гореизброените клиники, като техните някогашни ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният шеф на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен заради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на цивилен контракт като доктор в клиниката.

Началниците на клиниките са част от ръководството на болничното заведение и част от пълномощията на Съвета на шефовете е да дефинира кой да оглавява дадена конструкция. Освен това, изпълнителният шеф на болничното заведение има право в законоустановен 9-месечен период от своето ръководство да смени лицата на управителни длъжности в клиники и отдели.

Заявяваме, че към сегашния миг няма съкратени лекари, както и че нямаме информация да се готвят протестни дейности в УМБАЛ „ Александровска “.Това се споделя в позиция до медиите.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР