По повод смъртта на 15-годишната Даная Медицинският съвет и Съветът

...
По повод смъртта на 15-годишната Даная Медицинският съвет и Съветът
Коментари Харесай

Лекари плашат с напускания, искат оставката на Хинков заради случая Даная: Обвиняват ни в убийство

По мотив гибелта на 15-годишната Даная Медицинският съвет и Съветът по здравни грижи на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ заседаваха в петък. На съвещанието присъстващите над 80 ръководители на структури в болничното заведение гласоподаваха няколко оферти.
Сред тях бе искане на оставката на здравния министър. От лечебното заведение заплашват и с всеобщи напускания.
Ето какво гласят заключенията и предложенията на Съвета:
1. Недопустимо е екипите на „ Пирогов “ да работят под напън през медиите и обществените мрежи, както и административен тормоз. Това нарушава доверието лекар-пациент и пречи на естествения работен темп и ежедневното извършване на отговорностите ни.
2. Търпението на сътрудниците да им бъдат отправяни обвинявания в ликвидиране и небрежност, когато всички обстоятелства и резултати от инспекции опонират на такива клюки, към този момент се изчерпа. Намираме сходен тормоз за неприемлив и считаме, че това е главен генератор на борба лекар-пациент както и на насилието против медици.
3. Разочаровани сме от неналичието на поддръжка от страна на Министерство на здравеопазването. Недопустимо е естественото действие на болница „ Пирогов “ да става пленник на междуличностни спорове и подмолни финансови ползи. Болница „ Пирогов “ служи на всички. Медицинският съвет и Съветът по здравни грижи като представители на целия екип на болничното заведение взеха решение да се снеме доверието от здравния министър като принципал и го приканват да се отдръпна от поста.
4. Ако не спрат натискът и тормозът по отношение на екипите на „ Пирогов “, всички присъстващи началници на клиники и отделения имат подготвеност за подаване на оставка на 1 февруари 2024 година
5. Да се призоват сътрудниците и съсловните организации за поддръжка, тъй като казусът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР