По повод публикацията “ от Чистота“ заявяват, че се стремят

...
По повод публикацията “ от Чистота“ заявяват, че се стремят
Коментари Харесай

След Альоша, от “Чистота“ се заеха и със Z-ките на Бунарджика

По мотив обявата „ “ от „ Чистота “ декларират, че се стремят допустимо най-бързо да заличават всевъзможни драсканици, изключително тези, които насаждат ненавист и разделяне сред хората. 
Прочетете още
Причина за обявата бе експедитивното разчистване на паметника Альоша, който бе надраскан с алена багра, за сметка на признака на съветската инвазия, с който Бунарджика е нашарен от началото на войната в Украйна. 

„ Веднага изпратихме екип, който да откри точните места с въпросния знак. Всичко ще бъде почистено “, увери шефът на общинското дружество инж. Десислава Георгиева.

Тя подсети, че преди по-малко от месец – на 11 януари, единствено ден след получен сигнал, бяха заличени „ Z-ки “ на Младежкия рид, в това число върху скулптурната фигура на емблематичния козел.

Дори някой да сътвори най-прекрасната рисунка, нейното място не е върху скалите на тепетата, които са оповестени за предпазени естествени забележителности, счита Георгиева. От ранна пролет до късна есен неведнъж се отстраняват новопоявили се шарении – най-често на Дановия рид. Докато обаче се стигне до върха, подножието към този момент още веднъж е надраскано.

„ Работата по никакъв начин не е лека, тъй като има труднодостъпни места. Но нашият екип ежедневно е на терен. Съвсем скоро още веднъж започваме да отстраняваме графитите на Дановия рид. Реагираме на всеки сигнал. Чистим надрасканите със спрейове подлези, заради същата причина пребоядисваме фасадите на публични здания. Основното ни предизвикателство обаче е да използван ефикасни превантивни ограничения против сходни прояви. За това работим взаимно с „ Общинска защита “, Общинския полиция, Общинския инспекторат и районните кметства “, разяснява Георгиева.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР