“По повод призивите към ЦИК да преразгледа решението за начина

...
“По повод призивите към ЦИК да преразгледа решението за начина
Коментари Харесай

ЦИК: Към момента не е постъпила информация, която да опровергае доклада на ДАНС

“По мотив апелите към ЦИК да преразгледа решението за метода на гласоподаване, все още ние не намираме съображение за това ” това съобщи Камелия Нейкова, ръководител на ЦИК, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Постъпили са 8 тъжби, всички те са подадени към Върховен административен съд чакаме съдът да прегледа тези тъжби ”, сподели още Камелия Нейкова.

Тя разяснява и, че все още не е постъпила информация която да опровергае отчета на ДАНС.

“ЦИК взе законосъобразно решение по отношение на информацията, която бе постъпила до нас ”, акцентира Нейкова и посочи, че ЦИК не е и дала позволение устройствата за машинно гласоподаване да изоставен склада. “В началото на вчерашния ден от органите на Министерство на вътрешните работи беше поискано позволение от ЦИК машините да изоставен склада в 13:00 ч. и такова позволение не бе обещано ”, разяснява ръководителят на ЦИК.

Нейкова изрично отхвърли изказванието, че комисията е нарушила изборния кодекс. “Това съставлява вмешателство в самостоятелен орган и разрушават доверието в изборния развой ”, добави Камелия Нейкова. Тя акцентира, че в този момент ще гласоподава с хартиена бюлетина " не тъй като извършва непознати поръчки, а тъй като не е сигурна в това, че няма да има подозрения във вота с машини ”./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР