По повод празника на обединения град Смолян, който бе отбелязан

...
По повод празника на обединения град Смолян, който бе отбелязан
Коментари Харесай

Делегация от Ксанти гостува в Смолян

По мотив празника на обединявания град Смолян, който бе маркиран на 17 и 18 юни с концерти на група СИГНАЛ и ДАРА, подкрепени от смолянските обединения Гимназистите, Q-Tek, Зареница и Най, в Смолян гостува делегация от побратимения ни гръцки град Ксанти. Гостите посетиха Смолян по покана на кмета Николай Мелемов.
Община Ксанти беше показана от заместник-кмета по Туризъм, просвета и обучение Панайотис Амвросиадис и общинския консултант Афентулис Цакиридис. Те бяха съпроводени и от журналиста Мери Даликриаду, която реализира връзките с обществеността на локалната власт в Ксанти.
На срещата на двете страни, която мина доста сърдечно, поради дългогодишното ни партньорство и побратимяване, което датира от 1995 година, бяха разисквани въпроси за по-нататъшното подсилване на връзките и съдействието. Бяха разменени и алегорични дарове. Двете страни алегорично размениха тениски с логата на своите туристически акции – GO XANTHI и VISIT SMOLYAN (I♡SMOLYAN).
Делегацията съобщи специфични поздрави от кмета на Ксанти Манолис Цепелис и предложения визитата да бъде върнато по време на тържествата на Стария град в Ксанти през м. септември.
Представителите на Ксанти също по този начин се срещнаха и с почетния жител на Смолян господин Георги Чилингиров, ръководител на Дружеството за другарство сред България и Гърция, чийто принос за укрепването и развиването на българо-гръцките връзки е неоспорим и приет и от двете страни. Делегацията участва на събитията, проведени от Община Смолян, както и посети църквата „ Св. Висарион Смоленски “, Регионалния исторически музей и Художествената изложба и опита от локалната кухня.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР