По повод отминалите празници и свързаните с тях почивни дни

...
По повод отминалите празници и свързаните с тях почивни дни
Коментари Харесай

Водачите са по-недисциплинирани в рамките на населените места

По мотив отминалите празници и обвързваните с тях почивни дни на територията на цялата страна се организира профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването.

В интервала от 28 април до 1 май контролните органи в Габрово са ревизирали 692 МПС и 774 лица. През интервала са открити четирима водачи, карали след приложимост на алкохол, както и трима неправоспособни. Най-много са нарушаванията, свързани с неспазване на пътни знаци и маркировка от водачите – 54. 14 са случаите на ръководство без защитни колани, каски и предпазни системи за деца. Нарушенията, осъществени от пешеходци, са седем.
Контрол се осъществяваше и за съблюдаване на скоростните режими. Констатирани са 478 нарушени, като от тях 240 в обитаемо място, а отвън обитаемоте места – 238.
Съставени са 36 акта за определяне на административно нарушаване и са наложили 219 санкции по фиш по Закона за придвижване по пътищата.

В интервала от 5 до 8 май са осъществени инспекции на 749 транспортни средства и 833 лица. През интервала са открити двама водачи, карали след приложимост на алкохол, двама след приложимост на опиати, както и трима неправоспособни. Нарушенията, свързани с неспазване на пътни знаци и маркировка от водачите – 39. 16 са откритите случаи на ръководство без защитни колани, каски и предпазни системи за деца. Нарушения, осъществени от пешеходци, са четири.
Контрол се осъществяваше и за съблюдаване на скоростните режими. Констатирани са общо 581 нарушавания, като от тях 424 в обитаемо място, а отвън обитаемоте места – 157.
Съставени са 35 акта за определяне на административно нарушаване и са наложили 183 санкции по фиш по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР