По повод навършването на 50 години от регистрацията и държавното

...
По повод навършването на 50 години от регистрацията и държавното
Коментари Харесай

Неофит отслужи благодарствен молебен във Виена

По мотив навършването на 50 години от регистрацията и държавното самопризнание на Българската православна църковна община „ Св. Иван Рилски “ във Виена от страна на Република Австрия във Виена дойде Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски.

Празникът се означи с  отслужването на тържествена литургия с признателен молебен в църквата „ Св. Иван Рилски. „ Пристигнали и заживели заради разнообразни аргументи тук, вашите предшественици не са могли да живеят без утехата на своята духовна майка Българската православна черква, с тези думи се обърна Българският патриарх Неофит към миряните и гостите на тържеството. „ С бащински грижи, директиви и любов, нашия другар Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, който с доста ревнивост, отдава всичките си сили за развиването на вярата и Българската православна черква, пази и закриля своето паство. Божията обич и неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас. Честит и блажен празник “, с тези думи приключи словото към миряните на българския Патриарх Неофит.

След тържествената литургия, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, благодари на Негово светейшество българския патриарх Неофит и прикани за единство “Нека всички бъдем единни в изповядването на сина Божи и пребъдем в онази обич, която по думите на деятел Павел е взаимозависимост към съвършенството и по този начин да осъществим закона Христов “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР