По повод Националният празник на България 3-ти март, обучените по

...
По повод Националният празник на България 3-ти март, обучените по
Коментари Харесай

Деца с калиграфски умения изписаха огромно пано в Сопот

По мотив Националният празник на България 3-ти март, подготвените по плана „ Калиграфия.бг “ преподаватели от Карлово и Сопот се събраха дружно със своите възпитаници. В дома на патриарха на българската литература Иван Вазов децата демонстрираха добитите нови умения по калиграфия като изписаха пано с размери 2,1 на 5 м.
Прочетете още
С помощта на своите учителки насочиха писменни послания отдадени на деня на освобождението на България. Анна Юнакова, Гинка Тодорова, Йорданка Русенова, Пепа Берова и Петя Стоянова са учителите-будители, които възпламениха любовта у децата от няколко учебни заведения и читалища в Сопот и Карлово към изкуството на красивото писане.

Община Сопот поддържа плана, а посетител на събитието бе кмета Деян Дойн. Той поздрави учителките и децата за напъните и старанията, които поставят. Дойнов акцентира, че сходни иницативи, които спомагат за запазване на българската просвета би трябвало да бъдат поощтрявани.

През ноември предходната година бе изпълнен първия стадий от плана, в който учителките по художествени изкуства от района минаха тридневен натоварен курс по българска краснопис под управлението на доцент Пеньо Семов Пенев и екипа му от Факултета по изобразително изкуство към ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria, по стратегия “Възстановяване и развиване на организации в региона на любителското творчество ”.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР