По повод днешния национален празник на Афганистан Деня на независимостта

...
По повод днешния национален празник на Афганистан Деня на независимостта
Коментари Харесай

Талибаните празнуват Деня на независимостта

По мотив днешния народен празник на Афганистан Деня на независимостта талибаните издадоха декларация, която е първият им формален документ, откогато поеха контрола над страната, съобщи ТАСС. Под заглавие " Декларация на Ислямския емират на  Афганистан послучай 102-та годишнина на независимостта на страната от английското господство " представителят на придвижването Забихула Муджахид огласи текста в своя акаунт в.

Там написа:  " Афганистанците доста се гордеят, че страната се намира през днешния ден на прага на независимостта от американската окупация. Това е божествено благословение, за което всички афганистанци би трябвало да са признателни. Длъжни сме да работим единно и откровено в полза на ислямската система в нашата страна, а също за възобновяване и процъфтяването на страната ".

По мотив празника водачът на радикалното придвижване Хайбатула Ахундзада подреди да бъдат освободени политическите пандизчии в Афганистан. Информацията бе публикувана от представителя на талибаните Кари Юсуф Ахмади.

„ Върховният водач на Ислямския емират шейх Ал-Хадис Хайбатула Ахундзада (Хафизула) подреди освобождението на политическите пандизчии от всички затвори. Губернаторите на провинциите ще освободят от пандизите в страната абсолютно всички политически пандизчии от невисок и висок сан и от на следващия ден ще ги предадат на техните фамилии ", написа Ахмади в Туитър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР