По повод Деня на туриста на 29 август (събота) от

...
По повод Деня на туриста на 29 август (събота) от
Коментари Харесай

Общоградски туристически поход организират в Стара Загора

По мотив Деня на екскурзианта на 29 август (събота) от 9.00 часа от фонтана на „ Жабките “ в парк „ Митрополит Методий Кусев “ в Стара Загора, още веднъж си дават среща феновете на туристическите пешеходни и велосипедни походи. Инициативата е на Туристическо сдружение „ Сърнена гора “, взаимно с отдел „ Туризъм и юношески действия “ към Община Стара Загора.

Маршрутът на пешеходното трасе е с почти времетраене от 3-3,5 часа и включва преход в посока север – към Алековия ъгъл в парка, където ще бъде изнесена къса сказка – за историята на проведеното туристическо придвижване, за историята на Туристическо сдружение “Сърнена гора ”, за историята на Щастливеца – Алеко Константинов – първият човек в България повел проведено хора в планината. Лекцията ще продължи към 15-20 минути. След това участниците ще се насочат по прохладните пътечки в сенките на парк “Аязмото ” към местността Магарешка поляна (Сухата чешма).

Походът ще продължи по маркираната туристическа пътека за Старозагорски бани, местността Петте кьошета, Лъвската чешма над кв. Дъбрава, след което по южните скатове на рида Купеларица ще се доближи до Чешмата –„ Генерал Делчев “. Там ще има готова изненада за миналите прехода. Участниците ще бъдат съпровождани от квалифицирани водачи от Търговско дружество “Сърнена гора ”. Всички искащи е належащо да бъдат уместно облечени.

Продължителността на велопохода също ще бъде с времетраене от 3-3,5 часа и включва преход през Алековия ъгъл в парк „ Митрополит Методий Кусев “ през Втория хълм, Обсерватория до село Борилово и от там по горски път към кв.Дъбрава. Последният стадий на трасето е до Беседката до Генералската чешма. Организаторите осведомят, че искащите да се включат във велопрехода би трябвало да бъдат оборудвани с подобаващи колела (планински байкове), да имат прилична физическа подготовка, с цел да може да преминат 21-километровото трасе по пътеките из Сърнена Средна гора към Стара Загора.

При дъждовно време походът няма да се организира.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР