По повод 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай

...
По повод 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай
Коментари Харесай

В Париж се проведе мероприятие за културен обмен между Китай и Франция

По мотив 60-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Франция Китайската медийна група (КМГ) организира през днешния ден в Париж мероприятие за културен продан сред двете страни, на което бяха прожектирани няколко кино и телевизионни копродукции и бе поддписан меморандум за съдействие сред КМГ и Channel News Europe. Събитието е част от програмата, съпътстваща визитата на китайския ръководител Си Дзинпин във Франция.

Бившите френски министър председатели Лоран Фабиюс, Жан-Пиер Рафарен, зам.-директорът на Отдела за гласност на Централен комитет на ККП и шеф на КМГ Шън Хайсюн, някогашният министър на околната среда на Франция и някогашен заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации Брис Лалонд и ръководител на групата за френско-китайско другарство към Националното заседание на Франция Ерик Алозе участваха в събитието.

Шън Хайсюн съобщи в речта си, че през миналите 60 години китайско-френските връзки са се трансформирали в модел на другарство и съдействие сред страни с друга история, културни обичаи и равнища на развиване. Медиите са мост за културния продан и играят значима роля в задълбочаването на дружбата сред народите. И в бъдеще КМГ ще работи в тази посока, уточни още Шън Хайсюн.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3687Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед4608Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед54367Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед36816Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74171„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92302Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76501Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателства
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР