По последни данни загиналите в земетресението в Мексико вече са

...
По последни данни загиналите в земетресението в Мексико вече са
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението в Мексико растат, вече са 282

По последни данни починалите в земетресението в Мексико към този момент са 282, предадоха международните организации. Най-много са жертвите в столицата, измежду тях има и тайвански жител, панамка и испанец, съобщи Асошиейтед прес.

В столицата Мексико сити най-тежко пострада квартал " Рома ". Там не престават избавителните интервенции на мястото, на което се издигаше седеметажна постройка, в която са работели 70 души. От руините бяха извадени живи 28 души, съобщи Франс прес

Междувременно управляващите опровергаха информациите за живо момиченце под руините на учебното заведение " Енрике Ребсамен ", срутило се от пагубното земетресение във вторник, съобщи Ройтерс.

" Сигурни сме, че всички деца от учебното заведение са или умряли, или са вкъщи си, или са в лечебни заведения ", съобщи по малкия екран заместник-министърът на военноморския флот Анхел Енрике Сармиенто, управляващ спасително-издирвателните интервенции.

 1981557

Той сподели, че 11 деца са били избавени от рухналата постройка. Загинали са 19 деца и 6 възрастни. Под отломките на постройката обаче имало жив възрастен човек и спасителите се пробват да го извадят.

 1981559

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа онлайн момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то споделило, че имало още затрупани, само че живи деца. Сега обаче управляващите удостоверяват, че е известна ориста на всички възпитаници, учили в рухналото учебно заведение, съобщи АП.

 1981561

Информациите за живо дете под отломките притегли вниманието нацяло Мексико и отклони вниманието от други избавителни интервенции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за погрешната информация, съобщи Ройтерс.

 1981555

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР