По последни данни - в Белгородска област в Русия, която

...
По последни данни - в Белгородска област в Русия, която
Коментари Харесай

Контратерористична операция в Белгород. Каква е причината?


По последни данни - в Белгородска област в Русия, която е на километри от границата с Украйна, продължава " контратерористичната интервенция " против въоръжените групи, проникнали на територията на този район, заяви регионалният губернатор Вячеслав Гладков. Той написа в Телеграм, че регионът се прочиства от министерството на защитата дружно с бойци от силовите структури. " Но още не се връщайте по домовете си ", предизвести регионалният губернатор. По неговите думи измежду цивилното население жертви няма, има двама ранени.

Масираният обстрел на Белгородска област стартира от сутринта на 22-и май, губернаторът Гладков съобщи, че на територията на Грайворонски окръг са навлезли " диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили ", а въоръжените сили на Руската федерация подхващат нужните ограничения по ликвидирането на съперника. В името на сигурността на локалните поданици в региона бе въведен режим на контратерористична интервенция, включващ редица специфични ограничения и краткотрайни ограничавания като да вземем за пример инспекция на документите или преустановяване на някои рискови производства. Контратерористичната интервенция бе оповестена откакто две съветски доброволчески групировки, които са се включили към украинската войска - Легионът " Свобода за Русия " и " Руският доброволчески корпус " са почнали дейности в Белгородска област за освобождението на Русия от путиновия режим, осведоми украинската медийна компания РБК-Украйна.

" Украйна следи с интерес събитията в Белгородска област и учи обстановката, към която няма никакво директно отношение ", съобщи по този мотив Михайло Подоляк, шефът на президентската канцелария в Киев. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък разгласи, че се " работи по изтласкването от съветска територия и унищожаването на проникналата в Белгородска област група ". Според Песков в тази ситуация става дума за измама, която - както бе очебийно - имала за цел " да отвлече вниманието от бахмутското направление ".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски посети предната фронтова линия. " Тук съм, с цел да поздравя нашите воини с Деня на украинската морска пехота. Слава на всички, които пазят Украйна ", написа той в Телеграм.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР