По поречията и в котловините ще има мъгла или ниска

...
По поречията и в котловините ще има мъгла или ниска
Коментари Харесай

Жълт код за мъгли в осем области

По поречията и в котловините ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще има краткотрайни усъвършенствания на видимостта.



DarikNews.bg

В седем области в страната е разгласен жълт код за мъгли. Това са областите София, София област, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и на обособени места ще има слаби ръмежи. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток и с него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6 градуса, на 2000 метра - към 1 градус.

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

В края на тази и при започване на идната седмица видимостта ще се усъвършенства, само че ще доминира облачно време. Само на изолирани места ще превали напълно слаб сняг, по Черноморието - слаб дъжд.

В неделя вятърът ще отслабне, по-късно в западната половина от страната и ще стихне. В понеделник, 20 януари, ще се появи слаб вятър от север-северозапад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР