По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на

...
По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на
Коментари Харесай

Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард ще бъде на официално посещение в България

По покана на президента Румен Радев, федералният президент на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард ще бъде на публично посещаване в България на 2 ноември.

Перспективите за следващо задълбочаване на двустранните връзки сред България и Швейцария, насърчаването на двустранния стопански продан и взаимните вложения, съдействието в региона на науката, културата и образованието, се чака да бъдат измежду тематиките на диалога на двамата президенти.

Церемонията по формалното посрещане на президента Дорис Лойтхард на площад „ Св. Александър Невски " ще стартира от 10.30 часа. Президентът на Швейцария ще сервира венец пред паметника на Незнайния войник.

В 10.55 часа двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи " на „ Дондуков " 2, след което от 11.10 часа ще стартират пленарните диалози на формалните делегации на България и Швейцария.

В Гербовата зала Румен Радев и Дорис Лойтхард ще дадат конференция за медиите от 12.05 часа.

Президентът Лойтхард ще взе участие в церемонията по публично закриване на Форума за дуално обучение по план „ Швейцарска поддръжка за въвеждане правилата на дуалното образование в българската просветителна система ", който ще се организира от 15.00 часа в столичния София хотел Балкан.

От 16.00 часа държавните глави на България и Швейцария ще дадат началото на обществена полемика на тематика „ Европа - по пътя на цифровото бъдеще " в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ".

В рамките на формалното си посещаване в България, президентът Дорис Лойтхард ще организира среща и с министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР