По отношение на Вагнер, вече казах, че нямаме нищо общо

...
По отношение на Вагнер, вече казах, че нямаме нищо общо
Коментари Харесай

За чудовищата и чудесата

" По отношение на Вагнер, към този момент споделих, че нямаме нищо общо с това. " Така отговори предходната година на въпрос за частната войска съветският президент Владимир Путин. Тази седмица същият Путин съобщи по малкия екран, че съветският държавен бюджет " напълно е издържал " армията на Евгений Пригожин.Че лъжата е държавна политика на Русия, не е вест. Но редките моменти, когато това бива разбулвано пред целия свят, би трябвало да бъдат отбелязвани. Евгений Пригожин поведе бунтовна войска против Москва, танковете бяха на пътя сред Ростов и Кремъл, ракети сваляха хеликоптери, а всички се чудеха къде е Путин.

" По отношение на Вагнер, към този момент споделих, че нямаме нищо общо с това. " Така отговори предходната година на въпрос за частната войска съветският президент Владимир Путин. Тази седмица същият Путин съобщи по малкия екран, че съветският държавен бюджет " напълно е издържал " армията на Евгений Пригожин.

Че лъжата е държавна политика на Русия, не е вест. Но редките моменти, когато това бива разбулвано пред целия свят, би трябвало да бъдат отбелязвани. Евгений Пригожин поведе бунтовна войска против Москва, танковете бяха на пътя сред Ростов и Кремъл, ракети сваляха хеликоптери, а всички се чудеха къде е Путин.

Случилото се предходната събота се усеща, като че е отпреди месец и съветската агитация се стреми да замете станалото под килима.

В днешния свят на 24-часова новинарска вълна, обществени мрежи, видеа и моментални връзки даже опит за боен прелом в една от най-големите страни в света може да отшуми за по-малко от седмица. Но такива неща оставят следи. Всичко по въпроса.
Реклама
Ще има следи в Русия: бъдещето на Пригожин, неговата " Вагнер " и несъмнено, на самия Путин, ще бъде значително обвързано със станалото предишния уикенд. Самият Пригожин е добре да се надява, че няма да бъде чудо(вище) за три дни, тъй като съветският режим има навика бързо да убива тези свои съперници, които изпаднат от светлината на прожекторите.

Ще има следи в Украйна, където войната може да поеме по нов път.

Това ще даде отражение и тук: в редиците на пропутинския фронт, в чиито телеграм групи цареше бъркотия и параноя и които в този момент също ще бълват два пъти повече агитация, с цел да заличат следите. Това евентуално ще увеличи равнището на експанзия в политическото говорене и в обществото като цяло. От години насам съветската политика стана локална политика.

И като си приказваме за локална политика, различен, който ще се надява, че няма да е знамение за три дни, само че с надалеч по-позитивна цел, ще бъде Васил Терзиев. Той има да завладява друга цитадела - владяната към този момент над 16 години от ГЕРБ София.
Реклама
А дружно с него - и огромна част от демократичната общественост в София, която застана зад IT бизнесмена като обединен претендент за кмет. Терзиев е познато лице за част от бизнеса, само че непознато за мнозина в столицата. Тепърва ще би трябвало да набира мощ, в което ще му е потребно, че има добър екип и (поне засега) лишена от разпри листа. Терзиев в действителност е от дребното положителни вести в бг политиката в последно време, тъй като, в случай че успее да завоюва и по-късно да реализира множеството от проектите си, може да трансформира София в модел за развиване, който не е учреден на наливането на европейски пари (разбира се, огромни " в случай че " ). Ето за какво това е.

И с цел да си напомним, че отвън прожектора на политиката в действителност има много положителни истории в България, вижте, като част от плана на " Капитал 30 " - " Големите тематики ". В броя ще прочетете още:

Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР