1. Жертвите на Исторически парк - историите на трима души,

...
1. Жертвите на Исторически парк - историите на трима души,
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Жертвите на Исторически парк; Превземането на Росенец 2.0

1. Жертвите на " Исторически парк " - историите на трима души, ощетени по друг метод финансово от схемата, за която управляващите не престават да си затварят очите Когато няма последици, няма причина да правиш нещо по друг метод. Когато през 2019 година " Исторически парк " набираше пари посредством нерегламентирана продажба на акции, без проспект и с нереалистични обещания към вложители, казусът бе единствено един. След като институциите в лицето на Комисията по финансов контрол (КФН) и прокуратурата отхвърлиха да го решат, се появиха други. Паркът се трансформира в цяло изкупено село, а страната в нито един миг не се поинтересува нито от кое място идват всички тези пари, нито за какво липсват във финансовите доклади. " Капитал " споделя истории на хора, които настояват, че по разнообразни способи са били ощетени от " Исторически парк ". В един от случаите става дума съответно за хищническа процедура, при която се търсят пари от хора в уязвимо психическо положение, с цел да могат да бъдат пренасочени към плановете в с. Неофит Рилски, където се намира паркът. По-важното в техните истории е друго: те демонстрират систематичност, а настрана от това дават отговор най-малко отчасти на въпроса по какъв начин паркът и плановете към него не престават да порастват наред с политическата упоритост на Михайлов, без самият " Исторически парк " да генерира доходи. Те са значими и в подтекста на това, че съгласно два самостоятелни източника на " Капитал " Икономическа полиция към Министерство на вътрешните работи проверява от месеци " Исторически парк " и Михайлов. 2. Пристанище " Росенец " може да е стъпка към промяната на собствеността на " Лукойл Нефтохим Бургас " Държавата ще си взима назад пристанище " Росенец ". С лека промяна в закон и единствено седмица след гласуването му. Сюжетът къкри от много време, само че се разви със светкавична експедитивност през миналата седмица. Според източници аргументите за актуалната офанзива против " Лукойл " е доказване на вярна ориентировка пред сътрудниците. Възможно е даже да става въпрос и за стихотворец задокеански ангажимент съветската компания да напусне страната, продавайки рафинерията, и то преди края на годината. Последното си пролича от думите на Бойко Борисов, който с изключение на тематиката с пристанището разшири обсега и до тръбите и представителя на страната.

1. Жертвите на " Исторически парк " - историите на трима души, ощетени по друг метод финансово от схемата, за която управляващите не престават да си затварят очите Когато няма последици, няма причина да правиш нещо по друг метод. Когато през 2019 година " Исторически парк " набираше пари посредством нерегламентирана продажба на акции, без проспект и с нереалистични обещания към вложители, казусът бе единствено един. След като институциите в лицето на Комисията по финансов контрол (КФН) и прокуратурата отхвърлиха да го решат, се появиха други. Паркът се трансформира в цяло изкупено село, а страната в нито един миг не се поинтересува нито от кое място идват всички тези пари, нито за какво липсват във финансовите доклади.

" Капитал " споделя истории на хора, които настояват, че по разнообразни способи са били ощетени от " Исторически парк ". В един от случаите става дума съответно за хищническа процедура, при която се търсят пари от хора в уязвимо психическо положение, с цел да могат да бъдат пренасочени към плановете в с. Неофит Рилски, където се намира паркът. По-важното в техните истории е друго: те демонстрират систематичност, а настрана от това дават отговор най-малко отчасти на въпроса по какъв начин паркът и плановете към него не престават да порастват наред с политическата упоритост на Михайлов, без самият " Исторически парк " да генерира доходи. Те са значими и в подтекста на това, че съгласно два самостоятелни източника на " Капитал " Икономическа полиция към Министерство на вътрешните работи проверява от месеци " Исторически парк " и Михайлов. 2. Пристанище " Росенец " може да е стъпка към промяната на собствеността на " Лукойл Нефтохим Бургас " Държавата ще си взима назад пристанище " Росенец ". С лека промяна в закон и единствено седмица след гласуването му. Сюжетът къкри от много време, само че се разви със светкавична експедитивност през миналата седмица. Според източници аргументите за актуалната офанзива против " Лукойл " е доказване на вярна ориентировка пред сътрудниците. Възможно е даже да става въпрос и за стихотворец задокеански ангажимент съветската компания да напусне страната, продавайки рафинерията, и то преди края на годината. Последното си пролича от думите на Бойко Борисов, който с изключение на тематиката с пристанището разшири обсега и до тръбите и представителя на страната.

Възможните краткосрочни резултати, в случай че се стигне до действително осъществяване на подхванатите законодателни промени и бързото взимане на ръководството на пристанището, са лицензът на " Лукойл Нефтохим Бургас " да бъде непокътнат там, само че Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " да стартира да събира такси на звук от 5 $ да вземем за пример, които да влизат в бюджета. Този разход обаче ще бъде калкулиран в цената на горивото. 3. " Капитал 100 ": Корпоративните колоси чупят нови върхове. Приходите на най-големите 100 компании в страната скачат с невижданите 60% Нов рекорден растеж на приходите с 60% и още по-високи облаги регистрират водещите 100 сдружения в България по мярка на бизнеса им за 2022 година Това демонстрират данните от класацията " Капитал 100 ", която медиата изготвя за 17-а поредна година. Изданието ще бъде оповестено на 28 юли и ще даде взор върху съответните първенци по браншове, най-печелившите и растящи сдружения, топ работодателите и други сечения на огромния корпоративен бизнес в страната.

Измерено в цифри,, което е с 60% повече по отношение на година по-рано. В по-широката извадка на топ 300 компании растежът е малко по-умерен, само че също по този начин извънредно висок - с 50%. Съвкупният оборот на най-големите 300 компании е 166 милиарда лева, или колкото целия Брутният вътрешен продукт на България за 2022 година За съпоставяне - данните от подадените пред Националната организация за приходите (НАП) данъчни заявления демонстрират, че сумарно всички 375 хиляди работещи сдружения в страната регистрират скок на оборотите си с 34% до 611.5 милиарда лева С други думи, челната стотица от " Капитал 100 " образува над 20% от целия регистриран оборот пред Национална агенция за приходите за 2022 година 4. Молът в " Люлин " стана български. Тенчо Шиков, Стоян Колев, Петър Дудоленски и Ангел Ангелов купиха Mega Mall Покрай пандемията доста се говореше, че моловете са залязващ търговски формат и бъдещето принадлежи на ритейл парковете. Сега - три години по-късно, животът опровергава сходни изказвания. Група локални вложители купиха софийския Mega Mall в жк " Люлин ".
Реклама
Половината от дяловете в новия притежател са на " Тринити кепитъл " - един от най-големите вложители в ритейл паркове в България, с максимален акционер Тенчо Шиков. В договорката с 50% взе участие и " АП Капитал " на Петър Дудоленски и Ангел Ангелов, което има опит в развиването и управляването на търговски центрове, както и в разнообразни други типове търговски формати - без ритейл паркове. 5. Ало, такса " сградна апаратура за парно ": Формулата ви е неверна и манипулативна Дори и математиката да ви се отдава, вероятността да съумеете сами да изчислите сметката си за парно или дължимото за такса " сградна апаратура " е съвсем нулева. Причината е в прекомерно комплицираните формули, по които става това, както и детайлите към тях, като типа на вътрешната отоплителна апаратура, общата конфигурирана мощ на всички присъединени отоплителни тела, ден-градусите за съответния интервал и още, и още. Затова и Наредбата за топлоснабдяването, чийто финален вид (засега), е от март 2020 година, по разнообразни аргументи е атакувана не един път или два пъти в съда. Тя се издава със заповед на енергийния министър и е значима с оглед регламентирането на връзките в бранша и образуването на сметките. А оспорването ѝ се повтаря и тази година с следващия епизод от сагата " сградна апаратура ". Куриозното в тази ситуация е, че това се случва в разгара на лятото, когато малко на брой мислят за отоплението и идния зимен сезон.

В началото на месеца тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) анулира текстове от Наредбата за топлоснабдяването. Част от тях са свързани точно с формулата, по която се пресмятат сметките за парно и поради която през годините е имало голям брой митинги.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР