1. България ще плати 3.8 млрд. лв. на Турция по

...
1. България ще плати 3.8 млрд. лв. на Турция по
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: 3.8 млрд. лв. за газовата сделка на президента Радев; Една микро евробуря

1. България ще заплати 3.8 милиарда лева на Турция по газовата договорка на президента Радев Когато на 9 декември 2022 година президентът на България Румен Радев и изпълнителният шеф на съветския тръст " Газпром " безусловно се разминаха в кабинета на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, това стана мотив за мнения, че още веднъж се търси път на съветския газ към България. Съмненията се ускориха, откакто на 3 януари 2023 година изненадващо бе оповестено подписването на 13-годишно съглашение сред " Булгаргаз " и " Боташ " (турския държавен оператор) за доставки на газ през Турция, защото детайлите по него останаха скрити. Официално тогава държавното управление на Гълъб Донев разгласи, че обезпечава различно трасе за импорт на полутечен газ и по този метод подсигурява сигурността на доставките.През последните седмици обаче клаузите по съглашението започнаха да изтичат в общественото пространство и да основават по-различна картина за договореностите, които служебният кабинет е постигнал. В собствен разбор по тематиката излезе и интернационалният тинк-танк ICIS, в който се споделя, че газовата договорка на България с Турция би трябвало да бъде разследвана от Европейски Съюз. " Капитал " също съумя да получи копие от въпросния документ (с гриф " private & confidential " ), както и да удостовери достоверността му. То е подписано на 30 декември 2022 година, а не на формалната гала на 3 януари, като. 2. Преди да настане стихия: курсът, при който ще се одобри еврото, си остава 1.95583 " Ще ни прецакат и ще ни накарат да влезем при някакъв различен курс! " Така звучи един от най-популярните легенди към приемането на еврото в България, който ловко се употребява интензивно от достоверните съперници на единната валута, а и от евентуално платените дезинформатори по тематиката. Нито фактът, че България влезе в ERM II при потребления към този момент от четвърт век централен курс 1.95583, нито това, че има решение на Народното събрание, задължаващо гуверньора на Българска народна банка и финансовия министър да договарят единствено освен това съответствие, нито каквито и да е рационални причини могат да оборят насаждания боязън, че " ще ни ограбят ".

1. България ще заплати 3.8 милиарда лева на Турция по газовата договорка на президента Радев Когато на 9 декември 2022 година президентът на България Румен Радев и изпълнителният шеф на съветския тръст " Газпром " безусловно се разминаха в кабинета на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, това стана мотив за мнения, че още веднъж се търси път на съветския газ към България. Съмненията се ускориха, откакто на 3 януари 2023 година изненадващо бе оповестено подписването на 13-годишно съглашение сред " Булгаргаз " и " Боташ " (турския държавен оператор) за доставки на газ през Турция, защото детайлите по него останаха скрити. Официално тогава държавното управление на Гълъб Донев разгласи, че обезпечава различно трасе за импорт на полутечен газ и по този метод подсигурява сигурността на доставките.

През последните седмици обаче клаузите по съглашението започнаха да изтичат в общественото пространство и да основават по-различна картина за договореностите, които служебният кабинет е постигнал. В собствен разбор по тематиката излезе и интернационалният тинк-танк ICIS, в който се споделя, че газовата договорка на България с Турция би трябвало да бъде разследвана от Европейски Съюз. " Капитал " също съумя да получи копие от въпросния документ (с гриф " private & confidential " ), както и да удостовери достоверността му. То е подписано на 30 декември 2022 година, а не на формалната гала на 3 януари, като. 2. Преди да настане стихия: курсът, при който ще се одобри еврото, си остава 1.95583 " Ще ни прецакат и ще ни накарат да влезем при някакъв различен курс! " Така звучи един от най-популярните легенди към приемането на еврото в България, който ловко се употребява интензивно от достоверните съперници на единната валута, а и от евентуално платените дезинформатори по тематиката. Нито фактът, че България влезе в ERM II при потребления към този момент от четвърт век централен курс 1.95583, нито това, че има решение на Народното събрание, задължаващо гуверньора на Българска народна банка и финансовия министър да договарят единствено освен това съответствие, нито каквито и да е рационални причини могат да оборят насаждания боязън, че " ще ни ограбят ".

Сега не е изключено да последва и нов залп, защото в мнение на ЕЦБ по една от множеството готвени законови промени поради еврозоната се приказва за желание " да се заменят редица посочвания на българския лев в Закона за платежните услуги и платежните системи с посочвания на еврото при курс два български лв. за едно евро. Така че даже е учудващо, че дни по-късно никой не е извикал " Ето, казахме ли ви? ", по тази причина и ще създадем предпазен опит да ви разбираем. 3. " Барбенхаймер " фикс идея завладя киносалоните по света В последните години най-успешните филми в световен мащаб нормално са свързани със супергерои. Marvel разви същинска империя, построена напълно върху облиците от комиксите на компанията, като франчайзът The Avengers се трансформира в един от най-големите в историята. Два от филмите от поредицата даже са на първите две места по доходи, регистрирани през първия уикенд по киносалоните.

Именно фактът, че двата кино лентата са независими, а не са част от по-голяма история и поредност, прави тазгодишните водачи толкоз изненадващи. На процедура нито една от последните кино министър председатели не е била предстояща с такова неспокойствие, както " Барби " и " Опенхаймер ". Излезли по екраните на 21 юли в Съединени американски щати и Англия (а и в доста други страни, измежду които и България),. 4. Близко до " Химимпорт " сдружение купува " Гранд хотел Варна " за 28 млн. евро Шведският хотел, както десетилетия назоваха " Градхотел Варна ", е неоспорим знак на курорта " Св.св. Константин и Елена ". Навремето при приватизацията беше платен от " Мултигруп ", които развиха към него няколко по-малки хотела и яхтено пристанище. От три-четири години обаче това, което преди години се наричаше " Сейнт Елиас ризорт " в чест на Илия Павлов, е затворено за ремонт и не работи. В същото време курортът " Св.св. Константин и Елена ", който е единствено на осем километра от Варна, бурно се развива. Това става главно посредством строителни вложения на едноименния холдинг, част от групата на " Химимпорт ", в хотели, аквасъоражения, комплекси от жилища и къщи, морски заграждения и изкуствено основани заливи и плажове.
Реклама
В този подтекст идва новината, че. За продажбата е подписан прелиминарен контракт, както заяви кандидат-купувачът Black Sea Property PLC (BSP) на уеб страницата си на 21 юли. Договорената цена е 28 млн. евро, като включва и незнаен до момента портфейл вложения на ГХВ във взаимни фондове. 5. С глава в облаците: Centre Pompidou показва сър Норман Фостър Първият дизайн на Норман Фостър, когато е седемгодишен, е на аероплан. Днес 87-годишният английски проектант, който е деец от Кралските военновъздушни сили, е управлявал към този момент над седемдесет и пет летателни апарата. " Освен чистата приятност и предизвикването от полета за мен има непрекъсната магия всякога, когато видя хеликоптер или аероплан да излетява ", споделя Фостър, който признава, че в случай че не беше станал проектант, щеше да е точно професионален водач. И въпреки той да има и други пристрастености, измежду които ски тичане и колоездене, водеща в живота и творчеството на сър Норман Фостър остава архитектурата.

Автор на над шестстотин плана в целия свят, в това число и такива за Луната и за Марс (проекти за извънземни модулни местообитания в съдействие надлежно с Европейската галактическа организация и с NASA - бел.авт. ),.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР