По отношение на качеството на водата в румънската акватория на

...
По отношение на качеството на водата в румънската акватория на
Коментари Харесай

Няма замърсявания от Нова Каховка в екваторията на Румъния

По отношение на качеството на водата в румънската акватория на Черно море, особени феномени не се следят, в резултат на разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ в Украйна. Това се обяснява в ежедневния отчет на Министерството на околната среда, водите и горите на Румъния, оповестен на уеб страницата му, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

 фотография: SafeNews

По отношение на качеството на водата на река Дунав и Черно море за интервала от 08.00 часа на 29.06.2023 година до 8.00 часа на 30.06.2023 година, няма особени феномени. Това демонстрира последния отчет, който се отнася за този период.

Качеството на водата ще се следи всеки ден в продължение на 14 дни в окръзите Констанца и Тулча, поради обстановката зародила след разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ в Украйна на 6 юни и терзанията от допустимо замърсяване на Черно море. Това заяви на 15 юни Националният институт за публично здраве.

„ Представителите на Националния институт за публично здраве дружно с Дирекциите за публично здраве в Констанца и Тулча не престават ежедневните микробиологични наблюдения за определяне на всеки възможен риск за здравето (…) В случай че вследствие на анализите бъде открито допустимо замърсяване на крайбрежните води, популацията ще бъде известено, а къпането ще бъде неразрешено “, се показва в уеб страницата на институцията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР