По обвинителен акт на Районна прокуратура - Търговище 21-годишният Р.Р.

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура - Търговище 21-годишният Р.Р.
Коментари Харесай

Осъдиха автокрадци

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Търговище 21-годишният Р.Р. и 30-годишният С.А. бяха приети за отговорни и наказани за това, че незаконно лишили лек автомобил, съощиха от обвиняването Р.Р., прочут на органите на Министерство на вътрешните работи и осъждан, беше наказан с „ отнемане от независимост “ за период от 3 години и 9 месеца при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Другият обвиняем, който има чисто правосъдно минало и не бил престъпно проявен все още на осъществяване на закононарушението, беше наказан на 2 години и 2 месеца „ отнемане от независимост “ условно.

Делото беше гледано при изискванията на съкратеното правосъдно разследване, вследствие на което присъдите на двамата бяха редуцирани с една трета. След съкращаването Р.Р. ще остане в пандиза за период от 2 години и 6 месеца при непоколебим режим, а присъдата на С.А. беше понижена на 1 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “, изтърпяването на които се отсрочва с 3 години изпитателен период.

Деянието било осъществено на 27 май 2023 година в село Лиляк. Двамата подсъдими избрали автомобил, паркиран пред частен дом на улица в селото, незаконно го лишили и потеглили с него към квартал на град Търговище. По пътя претърпели ПТП, след което на автомобила били нанесени материални вреди. Въпреки това обвинените траяли придвижването си, до момента в който колата не се запалила. Тогава я изоставили и се укрили. Задържани били в село в община Велики Преслав.

Районен съд – Търговище задължи двамата да заплатят солидарно и цената на отнетия и повреден автомобил в размер на 5409,80 лв..

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Окръжния съд в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР