Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива

...
Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива
Коментари Харесай

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна смяна, защото алиансът БРИКС придобива популярност, до момента в който Съединените щати се борят с стопански провокации.

На фона на опасенията по отношение на задаващата се криза и растящия дълг, специалистите предизвестяват по отношение на неналичието на равномерен стопански преход за Съединени американски щати.

В изявление за Fox Business, Даниел ДиМартино Буут, основен пълководец в QI Research, акцентира крехкостта на американската стопанска система, като уточни съществуващите условия на криза и влошаващите се индикатори за заетостта.

Едновременно с това алиансът БРИКС уголемява въздействието си, като неотдавна одобри няколко нови държави-членки, отбелязвайки доста развиване от 2001 година насам. Това разширение съпровожда засилените старания за понижаване на зависимостта от щатския $, сигнализирайки за смяна в световната икономическа динамичност.

Експерти допускат, че Съединени американски щати към този момент се борят с криза, изострена от възходящите равнища на дълга. Буут акцентира на икономическите провокации, подбудени от намаляващите вероятности за работа и възходящото дългово задължение.

Въпреки незначителното нарастване на броя на работните места през март, данните за безработицата се покачиха, достигайки 1.7 милиона през февруари съгласно Бюрото по трудова статистика. Буут акцентира смисъла на трендовете в заетостта при оценката на икономическото здраве, отбелязвайки продължаващите съкращения, докладвани по време на известията за корпоративните облаги.

Комбинацията от неустановеност в региона на заетостта и възходящи равнища на дълга съставляват обилни спънки за стопанската система на Съединени американски щати. Буут акцентира забележителния федерален дълг, който съгласно нея източва запаси от частния бранш.

Говорейки за нуждата от фискална дисциплинираност, Буут акцентира значимостта на намаляването на националните разноски за стимулиране на растежа на частния бранш. Постигането на тази цел обаче се усложнява от опасенията по отношение на стабилността на $, инфлационния напън и интернационалните старания за ограничение на потреблението му в международната търговия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР