По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено
Коментари Харесай

Тикнаха зад решетките изпечен измамник

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено дейно наказване от 1 година и 4 месеца " отнемане от независимост “ по отношение на измамникът Д.Д.

От пресцентъра на съда оповестява, че той е обвиняем за това, че за да  получи полза за себе си е възбудил и поддържал в подвеждане мъж и жена, че ще приготви документите им за работа в чужбина – Обединено кралство Англия и Северна Ирландия. Така им предизвикал щета в размер на 1282 лв.. Престъплението е осъществено за времето от месец ноември 2019 година до 08.01.2020 година в гр. Бургас.  

По време на следствието е открито, че потърпевшата жена е видяла в интернет публикация за работа в Англия, оповестена от комерсиално сдружение. Тя имала предпочитание да работи в чужбина и посетили офиса на сдружението в гр. Бургас. Там се срещнали е подсъдимия, който декларирал, че може да уреди нейното тръгване и това на брачна половинка й в Англия. Там щял да уреди и работа за нея на летище в Лондон. Пострадалата заплатила суми за самолетни билети и комисионна и очаквала заминаването. Това обаче не се случило, което довело до голям брой телефонни диалози, в които Д.Д. изтъквал голям брой аргументи, с цел да не се случи заминаването. Отказал и да върне парите.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното произвеждане, ще бъде изтърпяно при първичен " непоколебим “ режим в затвор.

Постановената от Районен съд – Бургас присъда е влезнала в законна мощ.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР