По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, състав на Окръжен съд

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, състав на Окръжен съд
Коментари Харесай

Общо 33 години затвор за трима, извършили грабеж, придружен с брутално убийство

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, състав на Окръжен съд – Плевен призна за отговорни трима подсъдими – Р.Р., И.С. и М.М за обир, съпроводен с убийството на мъж от село Пелишат, обл. Плевенска, осъществен на 04.12.2017 година.

Р.Р.е наказан на 18 години отнемане от независимост при непоколебим режим, за закононарушение по член 199, ал.2, т.2, пр.1, вр. член 198, ал.1,вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс.

И.С. и М.М. са наказани за действието, осъществено от тях като малолетни, надлежно на 5 години отнемане от независимост при общ режим за И.С. и 10 години отнемане от независимост при непоколебим режим за М.М.

По делото е открито, че подсъдимите се познавали с потърпевшия мъж. На 04.12.2017 година той се прибирал в село Пелишат от град Плевен с публичен превоз, в който пътували и двама от причинителите - И.С. и М.М.

Те заговорили потърпевшия и му предложили да му оказват помощ с багажа. Вместо да го съпроводят до дома му, отвели го в гориста околност, където ги чакал Р.Р. Тримата причинители нанесли на потърпевшия голям брой удари. В резултат на породените контузии мъжът умрял. От него лишили мобилен телефон, чанта от плат, два мъжки златни пръстена, хранители артикули – яйца, пилешки бутчета, наденица, сланина, кокали и пчелен мед, всичко на обща стойност 532,84 лв., които си разделили.

Присъдата на Окръжен съд – Плевен предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР