По нови правила ще пътуват пенсионерите, които ползват услугите на

...
По нови правила ще пътуват пенсионерите, които ползват услугите на
Коментари Харесай

Пенсионерите пътуват с БДЖ по нови правила

По нови правила ще пътуват пенсионерите, които употребяват услугите на БДЖ. От 1 август възрастните хора ще могат да не престават да пътуват с 50 % понижение единствено и само против показване на железопътна карта "Възрастен ", а не както до момента - против показване на предписание за получавана пенсия от Национален осигурителен институт, без карта.
"Аз взех решение моя въпрос, само че имам няколко въпроса: Въз основа на какъв документ тази пререгистрация и каква е задачата? Второ - в по-голяма част от обитаемоте места няма жп каси, няма и гара, по какъв начин тези хора ще си пререгистрират картите или вероятно ще си показват решението от Национален осигурителен институт за пенсиониране, и по какъв начин ще продължи това по-нататък ", пита пенсионерката от Видин Малинка Башлийска, която е от Видин и има издадена карта за пътешестване с понижение, само че счита, че няма задоволително оповестяване.
На уеб страницата на БДЖ се показва, че тази смяна се вкарва заради злоупотреби при пътешестване с фалшифицирани разпоредби за получавана пенсия. Пенсионерите, притежаващи карта за пътешестване по БДЖ, ще не престават да я употребяват.
Картата се издава на място във всички билетни каси с компютърно билетоиздаване и жп бюрата на пенсионери. Издава се против показване на персонална карта, предписание за получавана пенсия и настояща фотография. Цената на картата е 1 лева и е пожизнена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР