По незаконен начин Областната управа се опитва да продължи с

...
По незаконен начин Областната управа се опитва да продължи с
Коментари Харесай

Възраждане съзря конспирация: Управляващите крият документи! Имаме информация, готви се нещо

По противозаконен метод Областната администрация се пробва да продължи с процедурата за подготовка на демонтажа на Паметника на руската войска, а няма и документи, които да аргументират слагането на ограда към монумента, станало факт преди дни, твърди новото острие на „ Възраждане “ и претендент за кмет на София Деян Николов, който от Народното събрание ръси интрига след интрига, предава Дарик.
Народни представители от партията на Костадинов са поискали информация от Министерство на вътрешните работи за какво се е стигнало до ограждането на монумента, от което полицията им е предоставила констатация от основния проектант на София от март, че паметникът е рисков, както и констативен протокол от районния кмет на „ Средец “ Трайчо Трайков, че обектът е в „ предаварийно положение “. На базата на това регионалната администрация е задействала процедурата.
„ Тоест този монумент не беше рисков през последните 70 години, в последните 20 също, а в този миг, тъкмо, когато има митинги, когато има хора, които желаят да опазят българската памет, се оказа, че паметникът е рисков “, възмути се Деян Николов.
От „ Възраждане “ на няколко пъти са поискали от регионалната администрация на София да получат достъп до въпросните документи, които постановяват, че паметникът е рисков, само че подобен им бил отхвърлен. От партията на Костадинов и през днешния ден ще отидат в регионалната администрация, с цел да изискат достъп до тях.
„ Няма по какъв начин да твърдим това на 100%, само че вършим обосновано допускане, че дейностите на ръководещите сега не са законосъобразни, тъй като крият въпросните документи. И още – тъй като имаме информация от вътрешната страна, както от регионалната администрация, по този начин и от общината – получихме информация, че се готви още нещо. За четвъртък и петък, т.е. на следващия ден и вдругиден, те търсят вишка, с цел да обследват паметника. Може и да приказваме за опит за ремонт, само че персонално аз се колебая, че с вишка могат да създадат това. “
Казусът с Паметника на руската войска може би се употребява като дъвка преди локалните избори от ПП/ДБ, с цел да активизират разтърсения си електорат, счита Николов, като е изцяло допустимо след локалния избор през есента процесът да се постави още веднъж на пауза.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР