По нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей

...
По нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей
Коментари Харесай

Слагат камера и нова маркировка в опасен участък край Търговище

По разпореждане на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира обезопасяване на сектор от първокласния път I-4 Велико Търново – Търговище в региона на „ Момина чешма “.

Трасето при 221-ви км е измежду най-опасните по направлението с голям брой пътнотранспортни катастрофи и починали. Преди 10 дни министър Цеков посети персонално мястото и беседва с близки на починали и потърпевши при произшествия, пред които пое ангажимент да се вземат спомагателни ограничения за обезопасяване на правата права след прохода Боаза, в която има съществуване на кръстовище към парк и вилна зона.

Инспекция на място направиха ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов, инж. Десислава Паунова – член на УС на АПИ, регионалният шеф на Търговище Гергана Цонева, кметът на Община Търговище доктор Дарин Димитров, шефът на Областно пътно ръководство – Търговище инж. Марчо Марчев, представители на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и други

Експертите направиха оглед на трасето и след разбор на обстановката стартират осъществяването на краткосрочни и дълготрайни ограничения, които да решат проблемите с трафика.

До края на месец август в сектора бъде положена нова „ шумна “ маркировка и ще се вкара ограничаване на скоростта на придвижване – до 60 км/ч. От Министерство на вътрешните работи следва да бъде инсталирана и стационарна камера, която ще следи непрекъснато за съблюдаване на наложените ограничавания.

Експертите са безапелационни, че това е най-рационалното и бързо решение, което ще помогне за понижаване на скоростта и рисковото изпреварване. Допълнително ще се инсталират нови пътни знаци и ще се обнови маркировката за по-добра сигнализация за обезпечаване на сигурността на придвижването в региона.

Специалистите по пътна сигурност и инженерите, взели участие в огледа на трасето, стигнаха до заключението, че монтирането на колчетата по осовата линия, по образеца на Кресненското дефиле, на този стадий не е целесъобразна мярка и няма да помогне за възстановяване на пътната сигурност. Причината е, че има предпоставки поради вероятно монтиране на колчета, конфликтните обстановки да се пренесат на няколко километра след „ Момина чешма “.

На работна среща в регионалната администрация през вчерашния ден, представителите на АПИ, Министерство на вътрешните работи и общината набелязаха и дълготрайни ограничения, които ще се подхващат. Сред тях са реорганизация на кръстовището в региона на вилните зони на Търговище за обезпечаване на лента за ляв завой и създаване на пешеходен подлез за безвредното прекосяване на жителите. Съвместно с общината са планувани и местни платна и както и нощно осветяване на кръстовището. До края на тази година е планувано осъществяване на социална поръчка за избор на реализатори на проектирането и строителните работи (инженеринг) и строителния контрол за реконструкцията на пътя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР