По начина, по който подхождаме към природата и даровете й,

...
По начина, по който подхождаме към природата и даровете й,
Коментари Харесай

“Мармалад” - бутик за здраве във Варна

По метода, по който подхождаме към природата и даровете й, можем да определим положението на тялото и душевния си свят. Възприемам здравето и щастието като скачени съдове и в случай че преливаш в единия, неимоверно пълниш и другия.

Влизам в това чудно магазинче “Мармалад ”. Ако сте гледали „ Повелителката на подправките ” или чели Джоан Харис и романа й „ Шоколад “, можете да придобиете дребна визия за уханието на билки и ароматната прохлада на красивата конюнктура, в която попадам – всичко, което диря за деня ми. В необикновеното магазинче, което са определили като „ бутик за здраве ” даже детайлите те зареждат. Мариана и Петя, притежатели и идейни уредници на бутика за здраве, не залагат 100% на формулировката " био ". Идеята е да предложат артикули, които са чисти по състав, натурални и здравословни, включително и био-храни и козметика. „ Решихме магазинът да се споделя “Мармалад ”, тъй като звучи закачливо и тъй като шеговито за нас „ мармалад “  е  цялост от нещица за здравето‘‘, разясниха двете девойки. А след това прибавиха – " И, да, имаме мармалад, най-малко 3-4 типа “.

В необикновеното магазинче, което са определили като „ бутик за здраве ” даже детайлите те зареждат. Да речем методът, по който е проведен. Всичко в магазина е подредено със специфична концепция.

Много забавни артикули може човек да откри в „ Мармалад “ – какаово и кокосово масло, масло Ги, вкусни био-шоколади, екзотични чайове, всевъзможни суперхрани, семена, зърна и доста други. Приятна изненада носи и отношението, с което подхождат към всеки, влезнал там – неподозиращ и той самият, че ще им стане клиент. Влизат хора просто да опитат, да опитват, да подсилят режима си или да продължат здравословния си метод на живот. Трудно ми е даже да назова някои от продуктите, които се оферират. Нетипичното за едни е всекидневие за други, въпреки всичко. Аз съм от първия тип – предпочитам това, което знам, че е вкусно, и след това се възнамерявам. Дори се хващам, че съм предубедена към някои от продуктите. Момичетата търпеливо изясняват на клиенти и гости за продуктите, които оферират. Компромиси с качеството не вършат.Оставам прелестно сюрпризирана от усета на хлябовете, които пробвах: с лимец (без квас и мая, със сусамов тахан, с потребното кокосово масло, а не палмово, хималайска сол) и безглутенов за хора с глутенова нетърпимост (с елда, просо, нахут и амарант, все безглутенови култури, отново със сусамов тахан и кокосово масло, семена и ядки). Бяха доста вкусни. Моят любимец обаче се оказа шоколад със стевия. Изведнъж оглеждайки се, ми се прииска да опитам от всичко. Останах възхитена и впечатлена от това местенце.

Момичетата търпеливо изясняват на клиенти и гости за продуктите, които оферират. Компромиси с качеството не вършат.

Завършвам с Ромен Ролан, който споделя: „ Здравето е също по този начин заразително, както и заболяването. “

Пожелавам на всички добър и уравновесен сред чревоугодничеството и аскетизма живот! Нека здравето не е самоцел, а просто метод да прелеем щастието.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР