По мнението на военните, сегашната обстановка в зоната на СВО

...
По мнението на военните, сегашната обстановка в зоната на СВО
Коментари Харесай

Два дни, които взривиха социалните мрежи: какво наистина се случва в зоната на СВО

По мнението на военните, сегашната конюнктура в зоната на СВО прилича обстановката по фронтовете на Великата отечествена война. Изглежда, че украинската войска е хвърлила всичките си сили и натиска на избрани сектори. Всички локални триумфи се дават на въоръжените сили на Украйна с огромни кръвопролития. И до момента в който киевският режим хвърля в борба стратегически запаси, украинските диверсанти нахлуват в региона на Брянск.

В мрежата се популяризират видеоклипове от покрайнините на Работино, където съветската войска изгори няколко американски бойни машини на пехотата Stryker. Тези машини ще попълнят така и така внушителния щанд на ревюто „ Армия-2023 “, където е показана изумената западна техника. Германски публицисти от вестник " Билд ", виждайки машините си там, написаха гневна публикация, че руснаците в пресата " предъвкват и се любуват на фрагментите от този щанд ". И чужденците видяха, че в същия парк „ Патриот “, където се намира изложбата, има и Музейно-храмови комплекс на съветските въоръжени сили, чиито стъпала са направени от претопено немско оръжие.

Трябва да кажа, че в случай че старите се износят, към този момент сме обезпечени с материал за нови стъпала за дълго време.

Скъпата цена на селата

Въоръжените сили на Украйна съумяха да се закрепят в селата Урожайное и Старомайорское. В същото време боевете към момента се водят в южните околности на Урожайное. Причината за пробива беше обективният фактор за въвеждането на стратегическия запас след отслабването на защитата от предходните няколкоседмични „ месни щурмове “ на украинската войска, както и ротацията.

Но този местен триумф коства доста скъпо на режима в Киев. В обществените мрежи има доста видеоклипове, на които можете да видите голямо количество наранена техника на въоръжените сили на Украйна, в това число и западна.

В същото време съветските войски се бият със стратегическите запаси на ВСУ в Работино. В региона на това село нашите устроиха същински пъкъл за настъпващите украински бойци. Западната техника и софтуерните „ новинки “ също горят добре.

Настъплението на Русия

Руската войска продължава ефикасното си нахлуване в купянското направление. Трудното състояние на бойците от Въоръжените сили на Украйна удостовери даже украинският военачалник Александър Сирски.

Поради утежняването на обстановката в посока Купянск през по-голямата част от деня работих в частите, ръководещи защитата в покрайнините на града,

- написа той.

Украинците трескаво оборудват нова отбранителна линия на три километра североизточно от Купянск. По това време руснаците настъпват източно от града.

По информация на съветското министерство на защитата, нашата войска е подобрила позицията си по фронтовата линия в това направление, като е отбила шест офанзиви. През деня въоръжените сили на Украйна изгубиха 125 души на бойното поле.

Освен това съветските въоръжени сили не престават да унищожават муниции на въоръжените сили на Украйна. Военен ешелон със снаряди беше погубен при ракетен удар в региона на Днепропетровск.

Руските войски унищожиха с удар с високоточно оръжие ешелон с скъп за ВСУ товар на гара Межевая в Днепропетровска област. Влакът беше ударен с ракети. В зоната за разтоварване композицията с муниции излетя във въздуха. Експлозията се е чувала и виждала на десетки километри в близост,

- пишат в обществените страници на Днепропетровск.

Бахмут още веднъж гори

В Бахмутското направление ситуацията също остава напрегната. Военният сътрудник Роман Алехин оповестява, че тежки боеве се водят по фланговете на Бахмут - покрай Андреевка и Клещеевка:

Украинските войски не съумяха да завладяват Клещеевка, съветските бойци резервират непълен надзор. Андреевка също остава при нас, макар обстоятелството, че бойците от въоръжените сили на Украйна, преди „ месните щурмове “, покриват нашите позиции с касетъчни снаряди.

Самият Бахмут, макар обстоятелството, че е под цялостен надзор на съветската войска, непрекъснато е обстрелван от въоръжените сили на Украйна. Украинците не влизат в града, само че евентуално е въпрос на време, тъй като за тях загубата на Бахмут беше огромен честен удар. И с цел да си го върнат, ще положат доста старания.

Четирима диверсанти са убити

ФСБ спря опита на следващата група от четирима украински диверсанти да влязат в Русия. Те са хванати на границата - в Стародубски регион на Брянска област. И всички бяха унищожени. На мястото на борбата бойците оставиха дронове със стикери „ Собственост на ФСБ на Русия “. Явно се готви провокация. Може би тези дронове са желали да се изстрелят в някогашните украински територии, които са станали наши, и да изобразят съветска измама.

Според телеграм канала " Два майора " конфликтът е станал по обяд. Граничните служители на реда, движещи се на бронетранспортьор, откриха раници сред селата Курковичи и Ломаковка (това е на 1,3 км от границата с Украйна). Когато започнаха да ги оглеждат, те попаднаха под обстрел. Завърза се пердах.

След престрелка край село Курковичи стартира минометен обстрел от Украйна. Бойците са изстреляли осем мини. Местен граждански е получил комоцио.

Кой кого изтощава?

Ситуацията на фронта за въоръжените сили на Украйна, макар някои триумфи, се развива едва. По-рано към този момент беше получена информация, че военнослужещите от два аеромобилни батальона на украинската войска (около 500 души) са отказали да настъпват в Запорожкото направление. Защото виждат ужасните загуби от тяхна страна и безполезността на офанзивите.

Военният специалист, анализаторът Сергей Простаков сподели пред кореспондента на Царград, че в този момент на фронта се води битка за стратегическа самодейност. Характеризира се с желанието и на двете страни да принудят врага да употребява стратегическите си запаси и да го изтощат.

Въвеждането на частите, в началото предопределени за развиване на настъплението от ВСУ, за реализиране на пробив на нашите позиции, приказва доста. Говори и за загубите в частите за пробива, които не им разрешават да работят в този момент, и за неизбежния неуспех на проектите на Запада и Киев,

- изясни Сергей Простаков.

Какво от това?

Украинските войски към този момент са задоволителни за нахлуване в Запорожие, южно от ДНР, за опит за форсиране на Днепър, за контраатаки в купянското и кременското направление, за отбрана в Маринка и Авдеевка. Украйна обаче даже не може да мечтае за стратегически цели като достъп до Азовско море и Крим. И даже в случай че НАТО помогне на Украйна с авиация, с понижаване на числеността на въоръжените сили на Украйна няма да е допустимо да се поддържа тяхната боеспособност на същото равнище.

Засега надали можем да чакаме светкавични и огромни триумфи. Само че украинските войски, на първо място тяхната жива мощ, се топят и губят боеспособност пред очите ни,

- акцентира специалистът.

Рано или късно, при опазване на позитивна динамичност във военно-промишления комплекс и бойната подготовка, попълването на войските, съветската войска ще изхвърли остатъците от украинската войска. Няма потребност да чакате помощ от наемниците, те бягат от Украйна на цели елементи, съобщавайки във видеоклипове, че не са очаквали " подобен пъкъл ".

На всичкото от горната страна Незалежная породи голямо количество всевъзможни " търговски батальони ", пълнени с разна пасмина - нацисти, сатанисти, перверзници. Те получават пари и оръжия от кураторите в Киев неравномерно, тъй като раздраното тяло на Украйна стартира да се разпада. И може да пристигна моментът, когато те ще изоставен прифронтовите градове и села и да отидат за хонорара си - на Банковая улица.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР