По-малко престъпления в Пловдив за изминалата 2023 година и по-голяма

...
По-малко престъпления в Пловдив за изминалата 2023 година и по-голяма
Коментари Харесай

Отчетът на Пловдивската полиция – по-малко престъпления и по-голяма разкриваемост

По-малко закононарушения в Пловдив за миналата 2023 година и по-голяма разкриваемост, по отношение на миналата. Спадът на годишна база по отношение на 2022 година е 3%, което значи и по-малко наказателни производства. Разкритите закононарушения пък са с 6% повече от тези през миналата година. Това демонстрира докладът на пловдивската полиция, който беше показан през днешния ден.
За доклада на локалната полиция в Пловдив дойде основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и заместникът му гл. комисар Димитър Кангалджиев. На срещата бяха още и регионалният шеф Илия Зюмбилев, кметът на града Костадин Димитров, ръководителят на Административния съд Мариана Шотева и шефовете на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура – Тодор Деянов, Ваня Христева и Петър Петров.
„ Оценката за работата на униформените през миналата година е добра ”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
„ Добрата връзка сред правоохранителните и правораздавателните органи докара до повишение на разкриваемостта на престъпността с 6 пункта, както и спад с 3% на броя на осъществените закононарушения. Има растеж на пътнотранспортните катастрофи. Макар че има понижение на жертвите, тежките произшествия и ранените са се нараснали. Затова би трябвало да се завишават контролните функционалности и да завлекат другите способени институции “, добави комисар Живко Коцев.
От думите му стана ясно още, че са нарастнали закононарушенията в изискванията на домашно принуждение.
„ За да се промени статистиката е належащо да бъдат разяснени правата на жителите и техните благоприятни условия за правна отбрана от домашното принуждение ”, посочи Коцев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР