По-малко от две седмици след като пожар изпепели апаратната на

...
По-малко от две седмици след като пожар изпепели апаратната на
Коментари Харесай

Тръгва кампания за спасяването на Лятно кино Варна

По-малко от две седмици откакто пожар изпепели апаратната на единственото лятно кино във Варна, екипът му стартира акция за възобновяване на киното с неповторимия му и максимален у нас 3D екран. Разположено под звездите в най-стария български курортен комплекс – " Св. Св. Константин и Елена ", лятно кино Варна беше една от желаните атракции в последните години, показвайки на едно цяло потомство невероятното чувство от това да гледаш кино навън в компанията на обичаните си хора.

Все още тече досъдебното произвеждане за пожара, зародил на 24 юни, вследствие на който изгоря цялата ни прожекционна с всичката налична техника, разяснява уредникът Галин Желязков. 

Той напомня, че лятното кино беше възобновено от самодейността Автокино през 2016 година с заем, чието погашение не е завършило. " Понастоящем екипът на Лятно кино Варна не разполага със средствата, с цел да възвърне киното и търси нов заем с цел да оживее още веднъж единственото лятно кино в Североизточна България ", добавя Желязков.

За да не пустее киното са планувани прожекции с елементарен проектор и стерео тон на български филми доникъде на месец юли.

Така, от Лятно кино Варна се надяват да съберат някаква дребна част с която да съфинансират заем за закупуване на нова техника и ремонт на опожареното кино.

Екипът приканва варненци, а за какво не и гостите на града, да поддържат концепцията като дойдат да гледат филм от програмата. Първата прожекция е сряда  – 11 юли.

Графикът ще бъде наличен на Фейсбук страницата www.facebook.com/kinovarna

Билети могат да се резервират и онлайн www.kinovarna.com, след което да се платят на място или да се купят преди самата прожекция. Може да намерите лятно кино Варна до хотел " Флагман " към Министерстово на защитата, малко преди хотел " Азалия ".

Елате да възстановим лятното кино на Варна!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР