По-малко от два дни ни делят от началото на третия

...
По-малко от два дни ни делят от началото на третия
Коментари Харесай

Коефициентите преди Уимбълдън: Джокович със сериозна преднина, Григор в топ 10

По-малко от два дни ни разделят от началото на третия за сезона шампионат от Големия шлем - Уимбълдън, върху който ще бъдат обърнати погледите ни през идващите две седмици. Вчера бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на конкуренцията, като към този момент са ясни и окончателните коефициенти, предлагани от букмейкърите, за възможностите на даден играч при мъжете и при дамите да бъде коронясан за първенец.

Къщите за
залози дават сериозна преднина на Новак Джокович, който завоюва последните три издания на шампионата и въпреки да няма извоювана купа от Шлема до момента през сезона, още веднъж влиза в конкуренцията като главен любимец. Втори след него е миналогодишният финалист Матео Беретини, който към този момент неведнъж се е декларирал като една от най-големите закани на трева, имайки единствено 3 загуби в общо 34 изиграни срещи на трева през последните 3 години. Рафаел Надал добавя челната тройка, като за него това ще бъде първо присъединяване на " свещената трева " от 2019-а насам и ще опита да завоюва 23-ти " мейджър " трофей.

Въпреки че инкасира загуба във втория си дуел на шампионата в Куинс, най-хубавият ни тенисист Григор Димитров тази година попадна измежду топ 10 на любимците за купата на Откритото състезание на Англия, делейки 10-ата позиция с Яник Синер, Денис Шаповалов и Каспър Рууд.

При дамите решителен водач е международната №1 Ига Швьонтек, която няма изгубена среща от средата на февруари насам и се намира в серия от цели 35 следващи победи. Далеч зад нея е Онс Жабер, която победи в Берлин, само че след това се отхвърли от шампионата в Ийстбърн поради травма. Трета с най-висока ставка за триумф е 18-годишната Кори Гоф, следвана от Симона Халеп и Йелена Остапенко.

Коефициенти за конкуренцията при мъжете:

1. Новак Джокович - 1.80

2. Матео Беретини - 6.00

3. Рафаел Надал - 8.00

4. Карлос Алкарас - 13.00

5. Хуберт Хуркач - 15.00

10. Григор Димитров - 101.00

Коефициенти за конкуренцията при дамите:

1. Ига Швьонтек - 2.50

2. Онс Жабер - 9.00

3. Кори Гоф - 13.00

4. Симона Халеп - 15.00

5. Йелена Остапенко - 17.00


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР