По-малко от 24 часа остават до началото на поредната предизборна

...
По-малко от 24 часа остават до началото на поредната предизборна
Коментари Харесай

Политолози: Предизборната кампания ще е много по-ожесточена от гледна точка на компроматите

По-малко от 24 часа остават до началото на следващата предизборна акция. 14 партии, 7 обединения и двама самостоятелни претенденти ще се борят за гласовете на гласоподавателите.   
" Кампанията ще бъде доста по-ожесточена от позиция на компроматите. Една част от гласоподавателите към момента се двоумят и заявяват, че не харесват никого. Има късмет там да се вземе решение в интерес на едните или другите. Говоря за борба сред всички партии, освен сред първия и втория ", разяснява политологът проф. Антоанета Христова в " България заран ".
" Трябва да ги притеглят с някакви послания, тъй като те се двоумят и когато се окажат в обстановка на компроматна война, част от тях се отдръпват, попадайки в тежка мелница на нечистотия. Кампанията няма да докара до предстоящото повишение на интензивност, което е значимо за партиите и жителите ", сподели на собствен ред политологът доцент Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.
Според проф. Христова лявото е в доста тежка рецесия и заради това хора в лявото пробват да отиграят нови обединения.
" Искам да прибавя още един състезател в източника на черния пиар - служебното държавно управление на Румен Радев. Атаката със строителството е доста съществено доказване на упоритост да се ударят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Според социологията това са най-силните политически сили. И те би трябвало да бъдат разрушени, тъй като в случай че бъде цялостна дисквалификацията им, тогава партийната система ще бъде изцяло дисквалифицирана и пътят на референдума на Има Такъв Народ ще бъде изцяло открит ", съобщи тя.
Според доцент Буруджиева положението на силите и околните резултати демонстрират ожесточеността, която ще следим. Тя добави, че и гласоподавателите на " Продължаваме промяната ", и тези на Демократична България одобряват като добър ход обединението, само че процентът разлика, който се дава от някои социологически организации, към момента нищо не значи. На тази нова коалиция ѝ би трябвало безспорна победа, посочи тя.
" При ГЕРБ наклонността е ясна в последните две години. С доста малко ГЕРБ прибавя гласоподаватели, а не се лишава от такива. В центъра имаме основна борба сред " Възраждане " и Движение за права и свободи. Усилието на " Възраждане " е да покаже, че към този момент има различен значим състезател на сцената. В дъното имаме доста сериозна борба за прескачане на бариерата и за неизпадане на Българска социалистическа партия ", изясни доцент Буруджиева.
Според проф. Христова шансът да няма държавно управление е огромен, а спечелилите изборите ще имат голяма мотивация да сформират постоянен кабинет. Тя означи още, че локалните избори са крайъгълен камък.
Доц. Буруджиева счита за повече от нелепа, концепцията че президентската република може да съществува без партии.
" Наистина би трябвало да се даде отговор на въпросa за какво тъкмо преди изборите се изваждат някои неща от служебното държавно управление. Грешка е служебното държавно управление да се залавя с такива неща ", акцентира политологът и добави, че първата и втората политическа мощ имат предпочитание и интерес да има държавно управление.
" За тях ще бъде най-тежък ударът какво ще се случи на локалните избори. На локално ниво се приготвят фрагменти, които да бъдат подкрепени от други фрагменти, назначени от служебното държавно управление. Вече се готвят кметските избори ", уточни доцент Буруджиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР