По-малко катастрофи по-пътищата в област Видин са станали през първите

...
По-малко катастрофи по-пътищата в област Видин са станали през първите
Коментари Харесай

По-малко катастрофи във Видинско за 2020-та, но повече загинали и ранени

По-малко произшествия по-пътищата в област Видин са станали през първите шест месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната. Броят на убитите и ранените обаче е по-голям, регистрира на съвещание на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата началникът на бранш "Пътна полиция " Видин Владимир Герасимов.
"През първото полугодие на 2020-та година са настъпили общо 155 пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 4 лица и 51 са ранени. През 2019 година за същия интервал ПТП-тата са 197, при които са починали 3 лица, 46 са ранени. Тежките катастрофи са с понижение, само че има нарастване при броя на починалите и ранените... ", сподели Герасимов.
На съвещанието участва и Анжелина Тотева - заместник-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Тя съобщи, че общините в област Видин извършват рекомендациите на Агенцията, само че насочи рецензии към представителя на Областното пътно ръководство Беатрис Иванова.
"По това, което казахте не стана ясно по какъв метод Областно пътно спомага за пътната сигурност, а интензивността на трафика е много висока в региона и имате не малко задания ", сподели Тотева.
Тя подсети на пътното ръководство, че е в неговите отговорности да освободи и почисти пътното платно след произшествие, а не това да се прави от противопожарната работа, каквато е практиката сега. Четири сектора с централизация на пътно-транспортни катастрофи по интернационалния път Е-79 сред Димово и Медовница са обезопасени тази година, стана ясно още по време на съвещанието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР