По команда той бързаше да обяви независимост на областта, защото

...
По команда той бързаше да обяви независимост на областта, защото
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Когато разумът се изпари


По команда той бързаше да разгласи самостоятелност на региона, тъй като европейските сили към този момент схванаха, че войната е неизбежна. Дипломацията беше умряла още в Мюнхен, потънала измежду неистини и взаимни отстъпки. За момент, на картата на Европа щеше да се появи нова територия с единствената цел да помоли огромния брат за помощ. И той се отзова, с цел да спре експанзията и да " донесе мир ".

С тази обосновка немският Райх навлиза в Полша през 1939 година, с цел да " избави " Данциг, който поляците назовават Гданск. Оттам десетилетия по-късно щяло да тръгне началото на края за комунизма.

Но сходни исторически препратки са допустимо най-грешният метод към събитията през днешния ден. Защото в историята не се повтарят събития. Повтарят се неточности, които на следващия ден ще отекнат във вечността.

Историята на човечеството е кървавата хроника на войни и културни достижения, на издевателства и софтуерни скокове. На обич и ненавист, на ентусиазъм и обезсърчение. Но мозъкът чете предишното и помни, а разсъдъкът – гледа сегашното и мисли за на следващия ден.

Разумът не приема човешката експанзия, тъй като мозъкът помни до какво води тя.
Разумът е другар на живота, тъй като мозъкът се опасява от гибелта.
Разумът е зложелател на войната, тъй като сърцето изпитва съчувствие.
Разумът не разрешава братоубийството, тъй като съвестта знае, че това е смъртен грях.

Когато разсъдъкът се изпари, идва войната. Когато мозъкът е слаб, идва разделянето. Защото единствено безсърдечен може да оправдае това, което се случва сега в Украйна, и даже наяве да се радва.

Думата народ произлиза от думата жанр. От " жанр " произлиза и " татковина " и " родител ". На милиони хора единият родител е руснак, а другият е украинец. Означава ли, че в този момент, че тази вековна родствена, родова връзка би трябвало да бъде разсечена? Ами майките, които в този момент с е крият с децата си в метрото? Ако майките на съветските бойци, които са изпратени против Киев, Харков? Това в действителност война на руснаците против украинците ли е? Или война на един?
Що за братоубийствена война е това? Ние българите можем да зададем непосредствено този въпрос най-малкото тъй като основаната в България книжовна просвета, спомага за приобщаването южните и източните славяни в нашата християнска религия.

Повече от век откакто България става християнска страна, религията доближава до Киевска Рус със старобългарската книжовност.

Сетих се за това, когато преди 2 дни, откакто българският патриарх Неофит реагира, призовавайки за мир, а съветският патриарх по този начин и продължава да мълчи. Но ние като християни знаем, че вярващите хора не желаят война. Те не разделят фамилии, не подвигат ръка против християни, и не изпращат чеченски мюсюлмански батальони против своите братя по религия.

Това е война за мозъка и разсъдъка. Защото мозъкът помни предишното, а разсъдъкът гледа към бъдещето. Ако те се изпарят, това е още една крачка към Ада.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР