По какво се различават настинката, сезонният грип и COVID-19? Това

...
По какво се различават настинката, сезонният грип и COVID-19? Това
Коментари Харесай

В сезона на вирусите: Ето по какво се различават настинката, сезонният грип и COVID-19

По какво се разграничават настинката, сезонният грип и COVID-19? Това е въпросът, който все по-често стартира да вълнува хората. Темата в студиото на „ Здравей, България ” разяснява инфекционистът доктор Трифон Вълков.
Той акцентира, че внезапната промяна на температурите изключително въздейства на разпространяването на инфекции. Лекарят е безапелационен, че приемът на избрани храни няма да повлияе на признаците ни. „ Единственият метод за предварителна защита на подобен вид болести остават имунизациите ”, твърди доктор Вълков. По думите му в никакъв случай не е късно човек да си направи противогрипна ваксина или такава за ковид.
Той опроверга теорията, че студът е този, който ни разболява. „ За да се заразим с нещо, към нас би трябвало да има източник на зараза ”, акцентира инфекционистът. По думите му даже когато сме настинали, ние сме заразни, даже преди да развием признаци. 
Липсата на подушване не е наложително белег, че сме се заразили с COVID-19, уточни доктор Вълков. Той добави, че най-сигурният метод да разберем дали носим вируса, е да си създадем бърз тест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР