По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа шофьорката, пратила в болница бебе и майка му

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 33-годишна жена, предизвикала злополука с четирима потърпевши след приложимост на алкохол и опиати.

Д.К. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13.10.2023 година към 00,30 часа обвинената е управлявала лек автомобил, марка „ Сеат ”, по локалното платно на бул. „ Цариградско шосе ”, когато нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикала злополука с четирима потърпевши, измежду които и бебе. На потърпевшите са нанесени по несъобразителност телесни повреди. Чрез проби с „ Дрегер 7510 “ и с „ Drug Test 5000 ” е открито, че Д.К. е карала с централизация на алкохол в издишания въздух 0,90 на хиляда и след приложимост на опиум.

По случая беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343, ал.3, пр.1 и пр.3 б. ”а ”, пр.2 вр. ал.1, б. ”б ”, пр.2 вр. чл.342, ал.1, пр.3 от Наказателен кодекс. Д.К. беше арестувана с разпореждане на наблюдаващ прокурор за период до 72 часа.

Състав на Софийски областен съд е наложил на Д.К. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР