По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьора, спретнал гонката в София ВИДЕО

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски областен съд задържа под стража 32-годишения мъж, незаконно попречил на полицейски чиновници да изпълнят служебните си отговорности и направил хулигански дейности.

Димитър Софрониев е притеглен към наказателна отговорност, за това, че на 30.01.2023 година към 12,10 ч. на бул. „ Рожен “ в гр. София, незаконно е пречил на полицейски чиновници да изпълнят служебните си отговорности, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „ БМВ “, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на служителите на реда. От кръстовището на ул. „ Ген. Никола Жеков “ с ул. „ Народни будители “ до кръстовището на ул. „ Чудомир “ и бул. „ Ломско шосе “ в гр. София, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като карал с висока скорост, не спазвал разпоредбите за придвижване, пътните знаци и светлинната сигнализация. По този начин Димитър Софрониев създавал заплаха за живота и здравето на останалите участници в придвижването и на пешеходците и осъществил ПТП с паркиран лек автомобил марка „ БВМ “. Опитал да продължи придвижването на управлявания от него автомобил, а по-късно се заключил в колата си. Деянието осъществено в изискванията на рисков рецидив и се отличава с изключителна смелост.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения и се планува наказване „ отнемане от независимост “. Димитър Софрониев беше арестуван за период до 72 часа.

Днес, 02.02.2023г., състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Софрониев може да се укрие или да извърши друго закононарушение и му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Зрелищно ВИДЕО от ареста след гонка в София???? Кадри: Лазар Николов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР