По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Закопчаха младежа, който катастрофирал пиян и дрогиран

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски областен съд задържа под стража 19-годишен юноша, притеглен към наказателна отговорност, за шофиране след приложимост на алкохол и опиати и причиняване на злополука с потърпевши.

На 22.07.2022 година към 23,50 часа в гр. София, при излизане от кръговото кръстовище „ 4-ти километър “, обвиненият А.П. нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като несъобразил скоростта на придвижване, изгубил надзор над управлявания от него автомобила и осъществил пътнотранспортно произшествие. По несъобразителност е предизвикал междинна телесна щета на четири лица. След направени тест с „ Дрегер 7510 “ и „ Дръг тест “, е открито, че А.П. е карал с 1,03 промила алкохол в издишания въздух и след приложимост на кокаин и амфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343, ал.3, пр.1, пр.2 и пр.3, а. „ А “, прочие 2, вр. член 343, алинея 1, б. „ Б “, вр. член 342, ал.1, пр.3 от Наказателен кодекс.

А.П. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и постанови най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него – „ задържане под стража “.

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР